0

Refluxra őszibarack

Bizonyára sokunk számára ismerős a következő helyzet: reggel kapkodás közben – természetesen éhgyomorra – leöntünk egy kávét, majd rohanás!  De ez még nem elég, napközben a kávé(ko)n és legfeljebb egy szendvicsen kívül nem eszünk semmit, hiszen evésre nincs idő! Este azonban jócskán bepótoljuk a mulasztást. Ha ez minden nap hasonlóan zajlik, nem csoda, ha előbb-utóbb gyomorgörcs és égő fájdalom jelentkezik, melyek a reflux első tünetei. Bár sokan ismerik a betegséget, mégsem tudják, hogy egyszerűen kezelhető. Az egyik legjobb kezelési módszer a helyes táplálkozás. Ajánlott többek között refluxra őszibarackot vagy más gyümölcsöt fogyasztani.

Refluxra őszibarack

Refluxra őszibarack

A tünetek hátterében számos ok húzódhat, mint amilyen a gyomorszájnál működő záróizom gyengesége. Ezt a záróizmot a helytelen táplálkozás vagy a túl sok kávéfogyasztás is gyengíti. A stressz is kiválthatja a betegség megjelenését. A kezelés minden esetben elsődlegesen életmód-változtatással kezdődik. Fontos, hogy fogyasszunk minél több gyümölcsöt. Refluxra őszibarack fogyasztása az egyik legajánlottabb gyümölcs, de még számos más étrendi változtatás is szükséges.

Fontos olyan gyümölcsöket választanunk, amelyek rengeteg vitamint tartalmaznak, és lúgosító hatásúak. Refluxra azért ajánlott az őszibarack, mivel ezeknek a feltételeknek megfelel.

A gyümölcsfogyasztáson túl fontos odafigyelnünk a rendszeres étkezésre, és arra, hogy ne terheljük meg gyomrunkat. Inkább együnk többször keveset. Egy-egy étkezés után bátran elfogyaszthatunk egy kis gyümölcsöt. Ha szezonja van, együnk minél több őszibarackot reflux enyhítésére.

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024