0

Refluxra tápszer kisbabáknak

A reflux igen gyakori betegség a kisbabák körében. 1-2 hónapos korban szinte normális élettani történésnek tekinthető, mivel a csecsemők nyelőcsövének a záróizma még nincs kellőképp megerősödve ebben a korban, ezért gyakori az evés utáni bukás vagy reflux. Ezeknek a jelenségeknek azonban 7-8 hónapos korra maguktól meg kell szűnniük.

Amennyiben nem szűnnek meg maguktól, változtatni kell a táplálási módszeren, a gyerekorvos véleményének kikérését követően. Általában a csecsemőkori refluxra tápszert szoktak javasolni. Az anyatejes etetés előtt kis adagokban adjunk tápszert a babának, majd szoptassuk meg a csecsemőt. Az anyatej és a tápszer keveréke a baba gyomrában sűrűbb állagú lesz, így nehezebben tud visszajutni a pici nyelőcsövébe.

Refluxra tápszer

Refluxra tápszer

Az etetések során figyeljünk oda arra is, hogy a csecsemő minél kevesebb levegőt nyeljen, majd az etetést követően jó alaposan büfiztessük meg, hogy a levegő ne maradjon a gyomrában. Ezt úgy érhetjük el, hogy ülő helyzetben büfiztetjük meg a babát.

Kizárólag e célra vannak kifejlesztve az úgynevezett antireflux tápszerek, melyek hatékonyan csökkentik a reflux és a bukások gyakoriságát. Az ilyen termékek általában az AR jelzéssel végződnek, nem nehéz kitalálni, hogy miért. Kisbabáknál refluxra a tápszer tehát nagyon hatékony lehet, vigyázzunk azonban arra, hogy minden etetésnél betartsuk a csomagoláson feltüntetett adagot.

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024