0

Savas refluxra étrend

A savas reflux rendkívül elviselhetetlen betegség, főképp ha már a nyelőcsőben, garatban sebek is kialakultak. A sav folyamatosan irritálja ezeket, s torokgyulladást okoz, amely szüntelenül fáj. Ez ellen sokat tehetünk azáltal, ha életmódunkon, étrendünkön változtatunk. A savas refluxra étrendmódosítás szükséges.

Savas refluxra az étrendváltoztatás mellett mozogni is kell, hiszen a sport nagyban javítja az emésztőrendszer működését. Sok olyan élelmiszert kell fogyasztani, amelyek nem mentek át technológiai folyamatokon, hanem eredeti formában találhatóak. Nem szabad olajban vagy zsírban sütni, célszerű grillezve vagy párolva elkészíteni az ételeket.

Savas refluxra étrend

Savas refluxra étrend

A savas refluxra kialakított étrend nagyon sok ízletes élelmiszert tartalmaz. A reflux diéta nem jelenti azt, hogy éheztetnünk kell magunkat, viszont ajánlott odafigyelni az adagolásra. Javallott, hogy naponta akár hatszor-hétszer is étkezzünk, tudatosan, nagyon kis adagokban, illetve annyit, amelyet a gyomor gyorsan képes megemészteni, és amennyitől nem tágul. Amennyiben a nagy lakomák mellett döntünk, számolnunk kell azzal, hogy a gyomor kitágul, és még több sav termelődik.

Az olyan élelmiszereket, amelyek hatására a gyomorsavtermelés megnő, le kell cserélni magas rosttartalmú, lúgosító ételekre. A savtermelés csökkentésének érdekében le kell mondanunk a cukros, fűszeres, zsíros ételekről, kerülnünk kell a dohányzást, a koffeint és a szénsavas italok fogyasztását. Savas refluxra az étrend betartása nem túl nehéz és nagyon hasznos, mivel csökkennek a kellemetlen tünetek.

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024