0

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt.

Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk bármilyen diétát, hisz a magzatnak minden tápanyagra szüksége van. Amit tehetünk ilyen esetben, hogy kerüljük az édességeket, a túlzott szénhidrátfogyasztást, a savkeltő ételeket, az olyan gyümölcsöket és zöldségeket, mint pl. a narancs, hagyma vagy káposzta. Javíthat a tüneteken a sok folyadékbevitel, a nyáltermelés fokozása (pl. rágózás), a lúgos ételek becsempészése a mindennapi étrendbe.

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt, ha gyakran előfordul, elviselhetetlenül kellemetlen tüneteket okozhat, amely megnehezíti a kismama mindennapjait, ezért érdemes orvoshoz fordulni. Manapság nagyon sok olyan savmegkötőt és savcsökkentő gyógyszert gyártanak, amelyeket állapotos nők is szedhetnek, mivel a hatásukat a gyomorban fejtik ki, és nem kerülnek be a vérbe, így nincs káros hatással a magzatra.

Ha sok gyomorsavval küzdünk terhesség alatt, érdemes változtatni az étrenden, és orvoshoz fordulni, kikérvén a tanácsát ezekkel a gyógyszerekkel kapcsolatban. A terhesség folyamán ugyanis nagyon sok más kellemetlen problémával is szembe kell néznünk, így legalább a savtúltengéssel hamar leszámolhatunk.

  
Iktatva: Gyomorsav, Terhesség Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024