0

Sok gyomorsav termelődése

Az ember gyomra természetes funkciójából adódóan naponta kb. két liter gyomorsavat termel. A gyomorsav egészséges szervezet esetén az emésztést segíti. Nélkülözhetetlen szerepet játszik, mivel fertőtlenítő és fehérjealvasztó hatású. Probléma akkor adódik, amikor az állandó kapkodás és stressz hatására sok gyomorsav termelődik. Ilyenkor ugyanis a gyomorsav túltengés tünetei kínozni fognak.

A sok gyomorsav termelődésének számos tünete jelentkezhet, melyek figyelmen kívül hagyása komoly következményekkel járhat. Az egyik leggyakoribb tünet a gyomorégés, ami egy égő, szúró érzést jelent a mellkasban. A puffadás is igencsak gyakori tünete a gyomorsav túltengésnek.

Sok gyomorsav termelődése

Sok gyomorsav termelődése

Gyakran előfordul, hogy a sok gyomorsav termelődésének hátterében egy súlyosabb betegség áll, például gyomorfekély. A gyomorfekély tünete ugyanis a gyomorégéshez hasonló, viszont ezen túlmenően megjelennek a gyakori hányás és a kóros fogyás tünetei is. Ha ezeket tapasztaljuk, ajánlatos minél előbb orvoshoz fordulnunk.

Ha túl sok gyomorsav termelődik, nagyon fontos, hogy tartsunk önvizsgálatot. Ez annyiból áll, hogy ne becsüljük alá a panaszokat, és próbáljunk okokat keresni rá. Fontos nagyító alá vennünk étkezési szokásainkat is, ugyanis nagyon gyakran ez a probléma gyökere. Továbbá több fontos, saját magunknak feltett kérdést is meg kell válaszolnunk a helyes diagnózis érdekében: miért vagyunk ingerültek, hogyan kezeljük érzéseinket, hogyan viseljük a stresszt, mi zavarja lelki életünket?

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024