0

Tüneti kezelés refluxra: lúgos víz fogyasztása

Gyomorégés legtöbb esetben állapotos, dohányzó, túlsúlyos és nagy mértékű alkoholfogyasztók életében jelentkezhet, viszont szinte nem létezik olyan ember, aki élete során legalább egy alkalommal ne tapasztalta volna meg a refluxszal járó kellemetlenségeket. A gyomorégést a túlzott gyomorsavtermelés okozza, viszont vannak olyan praktikák, amivel ezt csökkenthetjük. Refluxra lúgos víz fogyasztása is azon praktikák közé tartozik, amelyek csökkentik a tüneteket, bár nem szüntetik meg teljesen azokat.

Refluxra lúgos víz

Refluxra lúgos víz

Refluxra lúgos (salvus) víz fogyasztása azért ajánlott, mert amellett, hogy semlegesíti a szervezet savtúltengését, a víz visszamossa a folyadékot a nyelőcsőből, így egy bizonyos ideig képes csökkenteni a tünetek intenzitását. Fontos, hogy kerüljük a szénsavas italok és az alkohol fogyasztását, és kialakítsunk egy zsírszegény étrendet.

Azoknál az embereknél, akiknél gyakran előfordul gyomorégés, legfontosabb a tudatos étrend követése. A naponta többszöri, kisebb adagokban történő étkezés befolyásolja a gyomor savtermelését. Refluxra a lúgos víz azért is jótékony hatást gyakorol, mert a folyadék összekeveredik a gyomorsavval, és ezáltal csökkennek a tünetek, helyreáll a sav-bázis egyensúly.

A gyomorégést nagyon sokféle gyógymóddal próbálták kezelni, de mivel minden ember szervezete más, így nem mindenki ugyanúgy reagál a különböző gyógyszeres, gyógynövényes kezelésekre, viszont a tudatos étrend és a lúgos víz használata, ha meg nem is szünteti, de enyhíti a refluxszal járó kellemetlen tüneteket.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024