0

Zabkorpa gyomorsavra

A túlzott gyomorsavtermelés gyomorégést okoz, amelynek gyakori előfordulása veszélyezteti az egészségünket. Nagyon veszélyes lehet ez a kisbabáknál, mivel szervezetük még fejlődésben van, és a gyakori gyomorégés miatt visszautasítják a táplálékot, így lassítván le a növekedésüket. Felnőttek esetében is rendkívül káros, mivel más szervek megbetegedését is okozhatja. A zabkorpa azon gabonafélék közé tartozik, melyet a szakértők is ajánlanak a refluxszal küszködő betegek számára. Gyomorsavra igencsak jótékony hatású, mivel pozitív eredményeket érhetünk el annak fogyasztásával.

A zabkorpa gyomorsavra azért ajánlott, mert ennek a gabonának van a legnagyobb vízben oldódó rosttartalma, ezáltal megszünteti a gyomorsavat. A túlzott gyomorsavtermelés általában a túlsúlyos, a dohányzó és a sok alkoholt fogyasztó emberek szervezetében alakul ki. A zabkorpa a súlyfelesleg leküzdésében is segíthet. Az utóbbi években nagyon sok gyógyszergyártó cég alapanyagként használta fel zsírégető tabletták elkészítéséhez.

Zabkorpa gyomorsavra

Zabkorpa gyomorsavra

 A zabkorpa a gyomorsav termelését is pozitívan befolyásolja: magas rosttartalmának köszönhetően képes nagyon sok folyadékot felszívni. A szakkönyvek is igazi csodaszerként emlegetik e gabonát: megelőzi a bélben kialakuló rákosodásakat, képes csökkenteni a koleszterinszintet, és a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is segít.

Tehát a zabkorpa gyomorsavra – akárcsak más gabonafélék – főként magas rosttartalma miatt jótékony hatású, ezért a gyomorégéssel küszködő betegeknek érdemes minél többet fogyasztani belőle.

  
Iktatva: Ételek, Gyomorsav Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024