Hírek alkohol és Reflux témában

Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor?

Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor?

Közismerten a vörösbor számtalan jótékony hatást gyakorol a szervezetre, többek között az emésztésre. Az étel megemésztésében nagy szerepet játszik a gyomorsav, és mivel a gyomorsav és a bor pH-értéke nagyjából megegyezik, a bor nagyban segíti az emésztés folyamatát. Fogyasztása viszont csak étkezés után ajánlott. Gyomorsavra vörösbort nem túl előnyös fogyasztani,… Tovább: Milyen hatással van a gyomorsavra a vörösbor? »

Gyomorégés ellen pálinka

Gyomorégés ellen pálinka

Az emberek nagy része élete során kénytelen megtapasztalni a gyomorégéssel járó kellemetlenségeket. A gyomorégést a gyomorsavtúltengés okozza, amely ha párosul a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működésével, a sav képes feljutni a nyelőcsőbe, és ez más betegségek kialakulásához is vezethet. A gyomorsavtúltengés ellen nagyon sokféle gyógymódot használnak. Az egyik… Tovább: Gyomorégés ellen pálinka »

Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás?

Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás?

A reflux okai legtöbb esetben az életmódunkban és táplálkozási szokásainkban keresendők. A gyorséttermekben elfogyasztott, zsírban és szénhidrátban gazdag, kalóriadús ételek nehezen emészthetők. Sokáig maradnak a gyomorban, és fokozzák a savtermelést. Ha szénsavas üdítőt is fogyasztunk, akkor még könnyebben visszaáramlik a gyomorsav a nyelőcsőbe, ami a reflux betegség kialakulásához vezet. A… Tovább: Reflux okai közé sorolható az alkoholfogyasztás? »

Reflux 2014