Hírek gyomorsav és Reflux témában

A gyomorégés gyógyítása

A gyomorégés gyógyítása

Gyomorégés idején szervezetünk túl sok gyomorsavat termel, mely fájó, égető érzést kelt gyomrunkban és nyelőcsövünkben. A gyomorégés gyógyítása számos módon lehetséges, de mindenképpen törekedjünk arra, hogy ne gyógyszerekkel próbáljuk meg kezelni ezt a kellemetlenséget, mert ezek nem fogják hosszú távon megoldani problémánkat, ráadásul számos mellékhatással is számolnunk kell használatuk során…. Tovább: A gyomorégés gyógyítása »

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

A gyomor túlzott savtermelése nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni, ezen felül pedig a gyomorégést fáradtság is szokta kísérni, mely annak tudható be, hogy a szervezet nagy mennyiségű energiát elpazarol arra, hogy az emésztési folyamatokat helyreállítsa, ennek persze egyenes következménye az, hogy ezt az energiát elveszi tőlünk, és mi fáradtságot,… Tovább: Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet »

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés során szervezetünk túlságosan sok savat termel, mely nem képes felszívódni. Ilyenkor fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és esetenként nyelőcsövünkben is. Ilyen alkalmakkor nem érdemes gyógyszerekhez fordulni, mert hosszú távon ezek nem képesek elhárítani a bajt, inkább gyomorégés elleni természetes szereket használjunk, és igyekezzünk egészségesen élni, mert csak így tudjuk… Tovább: Gyomorégés elleni természetes szerek »

A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető

A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető

A gyomorégés citromos víz segítségével nagyon egyszerűen megszüntethető. A gyomorégés olyankor szokott jelentkezni, amikor szervezetünk túl sok savat termel, és ez kellemetlen égető érzéshez vezet a gyomrunkban illetve a nyelőcsövünkben. Bár a citrom savas gyümölcs, mégis kiválóan alkalmazható gyomorégésre, mivel a szervezetben olyan reakciókat képes elindítani, melyek semlegesítik a fölösleges… Tovább: A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető »

Reflux fejfájás esetén

Reflux fejfájás esetén

Napjainkban egyre elterjedtebb betegség a reflux, amely olyan tünetekkel is együtt járhat, amelyek nem tartoznak a szokványos tünetek közé.  A reflux fejfájás kapcsolat is ilyen. Az orvosok azt feltételezik, hogy a gyomorsav a nyelőcsőből a tüdőbe is átszivárog, ezáltal ott oxigénhiányt tud okozni, az oxigénhiány pedig fejfájást. A betegség kísérő… Tovább: Reflux fejfájás esetén »

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. Eredményeképpen a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és komoly problémákat is okozhat. Sokan nem gondolnak arra, hogy a gyomorégés vagy a kellemetlen égő érzés a torokban a reflux betegség tünetei lehetnek. Éppen ezért kevesen… Tovább: A reflux kezelése gyógynövényekkel »

Reflux diéta mintaétrend

Reflux diéta mintaétrend

A reflux diéta mintaétrend kialakulásának a legfőbb célja, hogy megszüntessük a reflux tüneteit, a gyulladásokat, elősegítsük a záróizom javulását, s ezzel megakadályozzuk a gyakori gyomorsav visszaáramlását. Ennek érdekében javallott naponta többször kisebb adagokat fogyasztani és tudatosan étkezni. A reflux diéta mintaétrend betartásához szükséges a sok folyadékbevitel. A folyadék közömbösíti a… Tovább: Reflux diéta mintaétrend »

A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk

A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk

A reflux napjaink egyik legelterjedtebb emésztőrendszeri megbetegedése. A tünetek enyhítésére azonban mielőtt gyógyszeres kezeléshez folyamodnánk, a reflux betegségre a természetgyógyászatban is találunk hasznos módszereket, amelyekkel nagyon jó eredményeket érhetünk el. A reflux betegségre a természetgyógyászatban használt egyfajta kínai kávé rendkívül pozitív hatást eredményezett. Köztudott, hogy a reflux betegek számára tilos… Tovább: A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk »

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

A refluxra a paradicsom káros hatással van. A paradicsom és a ketchup a reflux betegek számára elkerülendőek, mivel ezek irritálhatják a nyelőcső végén lévő záróizmot, amely ha kitágul, a gyomorsav akadálytalanul feljuthat a nyelőcsőbe és a szájüregbe. Ezen kívül a paradicsom savtartalmú, így a gyomorsavtermelés is megnő. Refluxra paradicsom fogyasztása… Tovább: Használ vagy árt refluxra a paradicsom? »

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger, a gyomorégés, gyulladások a garatban, nyelőcsőben. A hányinger, amely reflux esetén szinte naponta előfordul, nagyon megnehezíti a hétköznapokat. A refluxos betegeknél a hányinger nemcsak néhány napszakban, hanem folyamatosan, szüntelenül tapasztalható. A tünetet az a sav okozza, amely folyamatosan visszafolyik a nyelőcsőbe a záróizom nem… Tovább: A reflux gyakori tünete a hányinger »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2014