Hírek gyomorsav és Reflux témában

Reflux fejfájás esetén

Reflux fejfájás esetén

Napjainkban egyre elterjedtebb betegség a reflux, amely olyan tünetekkel is együtt járhat, amelyek nem tartoznak a szokványos tünetek közé.  A reflux fejfájás kapcsolat is ilyen. Az orvosok azt feltételezik, hogy a gyomorsav a nyelőcsőből a tüdőbe is átszivárog, ezáltal ott oxigénhiányt tud okozni, az oxigénhiány pedig fejfájást. A betegség kísérő… Tovább: Reflux fejfájás esetén »

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. Eredményeképpen a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és komoly problémákat is okozhat. Sokan nem gondolnak arra, hogy a gyomorégés vagy a kellemetlen égő érzés a torokban a reflux betegség tünetei lehetnek. Éppen ezért kevesen… Tovább: A reflux kezelése gyógynövényekkel »

Reflux diéta mintaétrend

Reflux diéta mintaétrend

A reflux diéta mintaétrend kialakulásának a legfőbb célja, hogy megszüntessük a reflux tüneteit, a gyulladásokat, elősegítsük a záróizom javulását, s ezzel megakadályozzuk a gyakori gyomorsav visszaáramlását. Ennek érdekében javallott naponta többször kisebb adagokat fogyasztani és tudatosan étkezni. A reflux diéta mintaétrend betartásához szükséges a sok folyadékbevitel. A folyadék közömbösíti a… Tovább: Reflux diéta mintaétrend »

A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk

A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk

A reflux napjaink egyik legelterjedtebb emésztőrendszeri megbetegedése. A tünetek enyhítésére azonban mielőtt gyógyszeres kezeléshez folyamodnánk, a reflux betegségre a természetgyógyászatban is találunk hasznos módszereket, amelyekkel nagyon jó eredményeket érhetünk el. A reflux betegségre a természetgyógyászatban használt egyfajta kínai kávé rendkívül pozitív hatást eredményezett. Köztudott, hogy a reflux betegek számára tilos… Tovább: A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk »

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

A refluxra a paradicsom káros hatással van. A paradicsom és a ketchup a reflux betegek számára elkerülendőek, mivel ezek irritálhatják a nyelőcső végén lévő záróizmot, amely ha kitágul, a gyomorsav akadálytalanul feljuthat a nyelőcsőbe és a szájüregbe. Ezen kívül a paradicsom savtartalmú, így a gyomorsavtermelés is megnő. Refluxra paradicsom fogyasztása… Tovább: Használ vagy árt refluxra a paradicsom? »

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger, a gyomorégés, gyulladások a garatban, nyelőcsőben. A hányinger, amely reflux esetén szinte naponta előfordul, nagyon megnehezíti a hétköznapokat. A refluxos betegeknél a hányinger nemcsak néhány napszakban, hanem folyamatosan, szüntelenül tapasztalható. A tünetet az a sav okozza, amely folyamatosan visszafolyik a nyelőcsőbe a záróizom nem… Tovább: A reflux gyakori tünete a hányinger »

Gyakran a reflux és szájszag egymás velejárói

Gyakran a reflux és szájszag egymás velejárói

A reflux betegség okozta szájszag azon tünetek egyike, amely megnehezíti a hétköznapokat. A szájszag azért gyakori a refluxos betegeknél, mert a gyomorsav feljön a nyelőcsőbe, a szájüregbe, és gyulladásokat okoz. Ez a sav meglehetősen keserű, fanyar ízt és egyben rendkívül intenzív szájszagot okoz, ami nagyban eltér a normális szájszag pH-értékétől…. Tovább: Gyakran a reflux és szájszag egymás velejárói »

A reflux lelki okai

A reflux lelki okai

Ha a gyomor túl sok savat termel, akkor olyan kellemetlen tünetekkel kell szembenéznünk, mint a gyomorégés. Ilyenkor étrendcserére van szükség, s még számos áldozatot meg kell hoznunk a gyakran előforduló túlzott gyomorsav termelésének szabályozásáért, melyek negatívan hatnak ki lelkiállapotunkra is. A már kialakult betegség, a reflux lelki okokra is visszavezethető…. Tovább: A reflux lelki okai »

A gyomorsav túltengés tünetei

A gyomorsav túltengés tünetei

A gyomorsav túltengés tüneteivel nagyon sok ember küzd nap mint nap. Ezek közül a legkellemetlenebb a gyomorégés. A gyomorégést leginkább a mellkasunkban érezzük, amikor túl sok gyomorsav termelődik. Gondot akkor okozhat, ha feljut a nyelőcsőbe. A nyelőcső nyálkahártyája nem rendelkezik olyan védekező mechanizmussal mint a gyomorfal, ezért ha a gyomorsav… Tovább: A gyomorsav túltengés tünetei »

Gyomorégés vagy gyomorfekély?

Gyomorégés vagy gyomorfekély?

A gyomorégés, a haspuffadás, a bélfalak sav és gáz által okozott irritációja, valamint a gyomorfekély mind ugyanarra a dologra utalnak, éspedig arra, hogy a gyomorban túlságosan elszaporodtak a baktériumok, gombák és a nem kívánt mikroorganizmusok. A gyomorégés legfőbb oka a túlzott savképződés, viszont a gyomorsav elengedhetetlen szervezetünk számára az élelmiszerek… Tovább: Gyomorégés vagy gyomorfekély? »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2014