Cikkek a(z) Gyomorsav és Reflux kategóriából

A gyomorsav a legtöbb esetben negatív, úgymond káros vagy gondot okozó anyagként él a köztudatban. Bár a savtúltengés, a nyelőcsőbe való visszaáramlás valóban sok kellemetlenséget tud okozni, nem szabad megfeledkeznünk az emésztésben és szervezetünk védelmében betöltött szerepéről sem. A gyomorsav a táplálékkal bejutott mikroorganizmusokat és kórokozókat elpusztítja, ugyanakkor fontos résztvevője a táplálék lebontásának is.

Tippek gyomorsav ellen

Tippek gyomorsav ellen

Túlzott gyomorsavtermelést mindannyian tapasztalhatunk életünk folyamán. Hasznos tippek közé tartozik gyomorsav ellen a lúgos gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, emellett pedig jótékony hatással van a sok folyadékbevitel is, mivel a víz feloldja a gyomorsavat. Sokat tehetünk gyomorsav túltermelés ellen, ha diétázunk, kerülvén a szénhidrátokat, a cukrot, a savas ételeket és fűszereket…. Tovább: Tippek gyomorsav ellen »

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt. Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk… Tovább: Sok gyomorsav terhesség alatt »

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta

Magas gyomorsavra diéta alkalmazása szükséges. Diétázás nélkül a savtermelést lehetetlen szabályozni, hiába a gyógyszerek alkalmazása. A gyomorsav elleni diétának tartalmaznia kell nagyon sok rostos anyagot, mivel a rostok felszívják a savat. Ezeket a rostokat megtalálhatjuk az olyan zöldségekben, mint a spenót, spárga, borsó, sárgarépa, ezen kívül a gabonákban, mint a… Tovább: Magas gyomorsavra diéta »

Sok gyomorsavra diéta

Sok gyomorsavra diéta

A sok gyomorsavat a nem megfelelő étkezés okozza, többek közt az, hogy nagyon sok magas zsírtartalmú ételt, szénsavas, alkoholos italokat és cukros élelmiszereket fogyasztunk. A sok gyomorsavra előírt diéta többek közt ezeknek az élelmiszereknek a kerülésén alapszik. Ha sok gyomorsavat észlelünk, érdemes méregtelenítő kúrát alkalmazni néhány napig. Ebben a diétában… Tovább: Sok gyomorsavra diéta »

Homeopátia gyomorsavra terhesség idején

Homeopátia gyomorsavra terhesség idején

A homeopátiás szerek napjainkban nagyon népszerűvé váltak. A homeopátia gyomorsavra terhesség idején többek között azért ajánlott, mivel ezek csakis természetes anyagokat tartalmazó szerek, melyek nem károsak a magzat számára, és vannak esetek, amikor hatékonynak bizonyultak. A homeopátiás szerekhez minden kismama olcsón hozzáférhet, de mielőtt alkalmaznák, forduljanak homeopátiás orvoshoz, mert ezeknek… Tovább: Homeopátia gyomorsavra terhesség idején »

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

A terhességnek számos ismert és kevésbé ismert jele van. A menstruáció kimaradása, a reggeli rosszullétek és a mellek feszülése a terhesség legnyilvánvalóbb jelei. Azonban a várandósságnak számos kevésbé ismert jelei és velejárói is vannak. Egyik ilyen tünet lehet többek között a túlzott gyomorsav termelődése. A gyomorsav terhesség jeleként nem a… Tovább: Lehet a gyomorsav a terhesség jele? »

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav a terhesség tüneteként is jelentkezhet. Az állapotos nők szervezetében nagyon sok minden megváltozik, többek közt a hormonháztartásban is változások következnek be: megnő a progeszteron termelés, ami negatív hatással lehet bizonyos szempontokból az emésztésre. A progeszteron ingerli a nyelőcső végén lévő záróizmot, és gyulladásokat is okozhat, így amikor sav… Tovább: A gyomorsav terhesség tünete is lehet »

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengést nagyon sok tényező okozhat: stressz, kevés mozgás, de legfőképp a nem megfelelő étrend. Éppen ezért gyomorsav túltengésre a diéta bevezetése elengedhetetlen. Amennyiben hetente többször, vagy akár naponta észlelünk olyan tüneteket, mint hasfájás, égő érzés a gyomorban, nyelőcsőben, fáradtság, hányinger, akkor több mint valószínű, hogy emésztési problémával állunk szemben…. Tovább: Gyomorsav túltengésre diéta »

Homeopátia gyomorsavra

Homeopátia gyomorsavra

Homeopátiás kezelés gyomorsavra azért ajánlott, mert ezek a szerek csakis természetes alapanyagokból készülnek, így semmiféle mellékhatással nem rendelkeznek, mégis hatékonynak bizonyultak. Ha már reflux alakult ki, sajnos nagyon nehezen gyógyítható. Az alkáli gyógyszerek sem képesek teljesen megszüntetni a betegséget, így sajnos a homeopátiás szerek sem képesek megküzdeni vele, viszont a… Tovább: Homeopátia gyomorsavra »

Gyomorsav ellen diéta

Gyomorsav ellen diéta

Nagy mennyiségű gyomorsav ellen diéta alkalmazása szükséges. Azon emberek számára, akiknek gyomorsavtermelése fokozottabb az átlagosnál, elengedhetetlen a diétázás. Nem ajánlott az olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek által még több gyomorsav termelődik. Ezek helyett előnyben kell részesíteni azokat, amelyek csökkentik vagy stabilizálják a gyomorsav termelését. A gyomorsav elleni diéta nem tartalmazhat savasító… Tovább: Gyomorsav ellen diéta »

Oldal 1 - 612345...Utolsó »
Reflux 2024