Hírek tea és Reflux témában

Reflux ellen tea

Reflux ellen tea

A reflux legjobb ellenszerei a betegség ellen kifejlesztett gyógyszerek, de vannak olyan gyógyteák is, melyek nagyon sokat segíthetnek. A reflux ellen tea is fogyasztható, de fontos azt tudni, hogy nem iható akármilyen belőlük. A fekete tea egyáltalán nem fogyasztható, hisz az csak növeli a sav mennyiségét. Az a legjobb, ha… Tovább: Reflux ellen tea »

Gyomorsavcsökkentés természetesen

Gyomorsavcsökkentés természetesen

A gyomorsavcsökkentést természetes úton is lehet befolyásolni. Ahhoz, hogy elkerüljük a gyógyszeres kezelés okozta mellékhatásokat, érdemes a természetes módszerek közül kipróbálni néhányat. A reggeli gabonapehely fogyasztása azon módszerek közé tartozik, mely által a gyomorsavat csökkenthetjük természetesen. A gabonapehely felszívja a gyomorsavat, ezáltal csökkennek a tünetek. Jó hatással lehet a szódabikarbóna… Tovább: Gyomorsavcsökkentés természetesen »

Gyomorsavcsökkentés természetes módon

Gyomorsavcsökkentés természetes módon

Napjainkban igen gyakoriak az emésztőrendszeri betegségek. Ennek oka a felgyorsult életmódban keresendő, és abban, hogy nem figyelünk oda az étkezési szokásainkra. A túlzott savtermelődés okai közé tartozik még a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása mellett többek között a stressz is, valamint a túlzott kávéfogyasztás. Számos egyszerű trükkel azonban könnyen elérhetjük a… Tovább: Gyomorsavcsökkentés természetes módon »

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

A gyomorsav túltengés ellen a gyógyteák rendkívül ajánlottak. Ezeknek a teáknak a fogyasztása étkezések előtt vagy után nagyon jó hatást gyakorol az emésztésre, így kevesebb sav termelődik. A gyomorsav túltengés elleni teák közé tartozik a kálmos gyökér. A kálmos gyökér többnyire vizes, iszapos partokon található, ahol mély gyökeret eresztve az… Tovább: Gyomorsav túltengés ellen gyógytea »

Hogyan hat gyomorégés ellen a tea?

Hogyan hat gyomorégés ellen a tea?

A tea gyógyító hatásait világszerte sokan ismerik. Ez az ital napjainkban igencsak nagy tiszteletnek örvend. Számos teafüvet és elkészítési módot ismerünk. Bizonyára mindenki tudja, hogy a különféle teák más-más problémára jelenthetnek gyógyszert. Azt viszont kevesen tudják, hogy a tea az egyik legjobb „orvossága” a kimerült gyomornak, vagyis gyomorégés ellen teát… Tovább: Hogyan hat gyomorégés ellen a tea? »

Gyomorégésre zöld tea jótékony hatással bír

Gyomorégésre zöld tea jótékony hatással bír

A zöld tea nevét hallva Kína, tágabb értelemben pedig Ázsia rémlik fel gondolatainkban. Ez a mára világszerte ismert „misztikus főzet” igen jótékony hatású. Számos egészségügyi problémára ajánlják. Segíti emésztésünket, így gyomorégésre a zöld tea lehet az egyik legmegfelelőbb „gyógyszer”. Ez a távol-keletről ismert készítmény amellett, hogy csillapítja fejfájásunkat, nyugtató hatással… Tovább: Gyomorégésre zöld tea jótékony hatással bír »

Néhány hatékony gyomorsav elleni teakeverék

Néhány hatékony gyomorsav elleni teakeverék

A gyomorsavtúltengés ellen teával is lehet védekezni. Egyik ilyen elterjedt gyomorsav elleni teakeverék a hársfavirágból, áfonyalevélből, csalánból, akácból, bodzavirágból, zsályából, kamillából és cickafarkból álló tea, melyeket egyenlő mértékben kell összekeverni. Ez egy kellemes ízű, gyomorsav- és gyulladáscsökkentő teakeverék, amely bevonja a nyálkahártyát. A hársfavirág jól bevonja a nyálkahártyát, és csökkenti… Tovább: Néhány hatékony gyomorsav elleni teakeverék »

Reflux 2024