Hírek reflux és Reflux témában

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Az állapotos nők többsége – főként az utolsó stádiumban – kénytelen szembenézni a túlzott gyomorsavtermeléssel, a reflux kialakulásával. Az állapotos nők szervezete nagyban megváltozik a terhesség alatt. Probléma akkor adódik, ha a gyomorsav túltengés mellett csökken a nyelőcső végén lévő záróizom hatékonysága, és a sav feljut a nyelőcsőbe, ami égő… Tovább: Gyomorsav csökkentése terhesség alatt »

Hogyan járnak el az orvosok gyomorsavvizsgálat esetén?

Hogyan járnak el az orvosok gyomorsavvizsgálat esetén?

A gyomorsav túltengés jelentős károkat okozhat szervezetünkben, ha nem fordítunk rá elég figyelmet, elhanyagoljuk, és nem fordulunk időben orvoshoz. A gyomorsav túltengés miatt alakul ki a reflux, vagyis a savvisszafolyás, melynek következtében a savas gyomortartalom visszaszivárog a nyelőcsőbe, felmarva annak nyálkahártyáját, súlyos sebeket majd hegeket alakítván ki, melyek enyhébben vagy… Tovább: Hogyan járnak el az orvosok gyomorsavvizsgálat esetén? »

Gyomorégésre való gyógyszerek

Gyomorégésre való gyógyszerek

Napjainkban a reflux egyre inkább népbetegséggé válik. Vannak, akik csak időnként  szembesülnek e problémával, de vannak olyan emberek is, akik a túlzott gyomorsavtermelés következtében kialakult gyomorégéssel naponta szembe kell nézzenek. Bár a gyomorégésre való gyógyszerek skálája nagyon széles, mégsem mondható mindegyik eléggé hatékonynak. A gyomorégés többféleképpen gyógyítható. Rendelkezésünkre állnak különféle… Tovább: Gyomorégésre való gyógyszerek »

Mi használ gyomorégés ellen házilag előállítva?

Mi használ gyomorégés ellen házilag előállítva?

A gyomorégés néhány egyszerű otthoni praktikával is legyőzhető, nem szükséges minden pénzünket reflux elleni drága gyógyszerekre költenünk. A gyomorégés ellen házilag is fel lehet venni a versenyt, ha betartjuk az erre alkalmas étrendet. A nagy mennyiségű zsíros, nehéz, megterhelő ételeket a szervezet nem tudja maradéktalanul feldolgozni, ezért kímélni kell a… Tovább: Mi használ gyomorégés ellen házilag előállítva? »

Mi a reflux ellenszere?

Mi a reflux ellenszere?

A reflux olyan betegség, amely során a gyomor tartalma visszajut a nyelőcsőbe, s itt különböző tüneteket és betegségeket hoz létre. A reflux ellenszere elsősorban a megelőzés, az, hogy figyeljünk oda étrendünkre, testünkre, viszont akkor sem kell elcsüggednünk, ha már valakinél kialakult a reflux, ugyanis napjainkban tucatszám léteznek kezelések, amelyek eredményesen… Tovább: Mi a reflux ellenszere? »

Miért ajánlott a reflux elleni gyógyszer?

Miért ajánlott a reflux elleni gyógyszer?

Az álarcos fojtogatóként is ismert betegség csaknem minden második embert érint világszerte. Annak ellenére, hogy széles körben elterjedt betegségről beszélünk, csak nagyon kevés esetben alkalmazható olyan gyógymód, mely képes a betegség végleges megszüntetésére. A reflux lényege, hogy a gyomorsav bizonyos része feljut a nyelőcsőbe, károsítva ezáltal a gége valamint a… Tovább: Miért ajánlott a reflux elleni gyógyszer? »

Reflux, sör. Az alkohol súlyosbítja a betegséget?

Reflux, sör. Az alkohol súlyosbítja a betegséget?

A reflux igen elterjedt betegség, csaknem minden második embert érint országszerte. A gyomor savtartalma feljut a nyelőcsőbe, károsítva a gége és a nyelőcső nyálkahártyáját, sőt esetenként hörgőgörcsöt is okozhat. A betegség legtöbb esetben nem gyógyítható, viszont a reflux diéta és a savlekötő szerek használatával a tünetek enyhíthetőek. A refluxban szenvedők… Tovább: Reflux, sör. Az alkohol súlyosbítja a betegséget? »

Reflux elleni készítmények

Reflux elleni készítmények

A reflux betegség során a gyomor savtartalma visszakerül a nyelőcsőbe. A tünetek könnyen összetéveszthetőek a gyomorfekéllyel, illetve a szívinfarktussal. A szakirodalomban álarcos fojtogatóként vált ismerté ez a betegség, ugyanis amellett, hogy az intenzív savtartalom felmarja a nyelőcső nyálkahártyáját, illetve több esetben előfordult, hogy a beteg gégéjének a nyálkahártyáját is felsértette,… Tovább: Reflux elleni készítmények »

Refluxot okozó ételek

Refluxot okozó ételek

A reflux betegség ellen a leghatásosabbnak a savlekötő szerek bizonyultak, viszont a gyógyulás sikerének érdekében érdemes életmódbeli változtatásokat is tennünk. Az ebben szenvedő betegek számára ajánlott az inkább többször, de egyszerre keveset jellegű diéta. Abban az esetben, ha túl sok ételt fogyasztunk, a gyomorszáj záróizmai ellazulnak, így a gyomorsav könnyedén… Tovább: Refluxot okozó ételek »

Reflux, gyomorfájás, lehet tennni ellene?

Reflux, gyomorfájás, lehet tennni ellene?

A reflux igen elterjedt betegség, mely csaknem minden második embert érint világszerte. A szakirodalomban álarcos fojtogatóként elhíresült betegség lényege, hogy a gyomor savtartalma visszajut a nyelőcsőbe, károsítva ezáltal a gége, valamint a nyelőcső nyálkahártyáját. Esetenként hörgőgörcsöt is okozhat. A leggyakoribb tünet a gyomorégés, illetve a szegycsont mögötti égető, intenzív fájdalomérzet,… Tovább: Reflux, gyomorfájás, lehet tennni ellene? »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2024