Hírek sok gyomorsav és Reflux témában

Reflux diéta sok gyomorsavra

Reflux diéta sok gyomorsavra

A reflux betegség a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlását jelenti, mely égő, csípő érzéssel jár. A sokáig fennálló refluxos panasz szövődményekkel is járhat, ezért tanácsos minél előbb kezelni. A reflux jelensége időnkét egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá akkor válik, ha a panaszok heti rendszerességgel fennállnak. A betegség tünetei a túlzott gyomorsav… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsavra »

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt. Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk… Tovább: Sok gyomorsav terhesség alatt »

Sok gyomorsavra diéta

Sok gyomorsavra diéta

A sok gyomorsavat a nem megfelelő étkezés okozza, többek közt az, hogy nagyon sok magas zsírtartalmú ételt, szénsavas, alkoholos italokat és cukros élelmiszereket fogyasztunk. A sok gyomorsavra előírt diéta többek közt ezeknek az élelmiszereknek a kerülésén alapszik. Ha sok gyomorsavat észlelünk, érdemes méregtelenítő kúrát alkalmazni néhány napig. Ebben a diétában… Tovább: Sok gyomorsavra diéta »

Sok gyomorsav termelődése

Sok gyomorsav termelődése

Az ember gyomra természetes funkciójából adódóan naponta kb. két liter gyomorsavat termel. A gyomorsav egészséges szervezet esetén az emésztést segíti. Nélkülözhetetlen szerepet játszik, mivel fertőtlenítő és fehérjealvasztó hatású. Probléma akkor adódik, amikor az állandó kapkodás és stressz hatására sok gyomorsav termelődik. Ilyenkor ugyanis a gyomorsav túltengés tünetei kínozni fognak. A… Tovább: Sok gyomorsav termelődése »

Reflux diéta sok gyomorsav ellen

Reflux diéta sok gyomorsav ellen

A stressz, a nem megfelelő étrend megzavarhatja szervezetünket, többek közt a gyomorsavtermelést is. A túlzott gyomorsavtermelés gyomorégést okoz, ennek a megszüntetéséért érdemes visszatérni a természetes formában található élelmiszerekhez, ugyanis a sok tartósítószerrel ellátott ételek hatására gyomorsav termelődik. Sok gyomorsav ellen célszerű olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyek felszívják a gyomorsavat. Ilyen élelmiszerek… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsav ellen »

Reflux 2024