Hírek gyomorégés és Reflux témában

Gyomorégés alkohol hatására

Gyomorégés alkohol hatására

A túlzott alkoholfogyasztás számtalan betegség okozója lehet, ezért csak mérsékletesen ajánlott fogyasztani belőle. Gyomorégés alkohol hatására is kialakulhat, ez az egyik leggyakoribb mellékhatása a túlzott alkoholfogyasztásnak. Természetesen az alkoholt nem mindig zárhatjuk ki életünkből, hiszen baráti társaságban, különböző rendezvényeken elengedhetetlen egy-két pohár elfogyasztása már csak protokollból is, viszont, ha túl… Tovább: Gyomorégés alkohol hatására »

A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető

A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető

Szinte már népbetegségnek számít a gyomorégés illetve a reflux betegség. Míg a gyomorégés lehet csak időnkénti, addig a reflux már állandósult betegség. A gyomorégés akupresszúra segítségével kiválóan kezelhető, de fontos megjegyeznünk, hogy a legjobb hatás érdekében ajánlott szakképzett embert választani a kezelés elvégzésére. A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető, sőt sok… Tovább: A gyomorégés akupresszúra alkalmazásával kezelhető »

Gyomorégés a terhesség elején

Gyomorégés a terhesség elején

Azok a nők, akik már szültek, tisztában vannak vele, hogy a terhesség elején előfordulhat gyomorégés vagy hányinger. Ilyen esetben nem túl sok tennivaló van, hisz a legtöbb esetben szinte minden gyógyszer hatástalan. A gyomorégés a terhesség elejénnem veszélyes, semmi következménnyel nem jár, azonban nagyon kellemetlenné teheti a mindennapokat. A gyomorégés… Tovább: Gyomorégés a terhesség elején »

Gyomorégés az első trimeszterben

Gyomorégés az első trimeszterben

A terhesség a legtöbb nő életében a legszebb időszak, azonban a gyomorégés, hányinger sokak életét keseríti meg. Gyomorégés az első trimeszterben leginkább a hormonális változások miatt alakul ki. Ilyenkor a szervezetben működő hormonok lazítják az izmokat, így a gyomorszáj körüli izmokat is, ennek tulajdonítható a reggeli vagy akár az egész… Tovább: Gyomorégés az első trimeszterben »

Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?

Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?

A reflux, a savvisszafolyással járó kellemetlen betegség sok esetben annyira megnehezíti a mindennapokat, hogy a beteg nem képes ellátni napi feladatait. Azonban a megfelelő gyógyszerekkel és étrenddel sokat javíthat az állapotán. A reflux fokhagyma esetében nagyon változóan reagál. Van, akinél jótékony hatást fejt ki, míg másoknál csak növeli a savtermelést…. Tovább: Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására? »

Reflux ellen Salvus víz

Reflux ellen Salvus víz

Sok refluxban szenvedő páciens problémája, hogy idővel az erős gyógyszerek sem hatnak. Reflux ellen a Salvus víz fogyasztása is lehet megoldás. Sok fogyasztó panaszkodik a nagyon kellemetlen ízéről, de ilyenkor érdemes arra gondolni, hogy mennyire hatásos a sav mérséklésére. A vízről tudni kell, hogy nem a visszafolyást gátolja, hanem a… Tovább: Reflux ellen Salvus víz »

A reflux kezelése terhesség alatt

A reflux kezelése terhesség alatt

A várandósság számos változást eredményez egy nő életében. Ilyenkor az öröm mellett számos fiziológiai változás is megjelenik. Terhesség alatt gyakrabban jelentkezik a reflux betegség. Ennek oka elsősorban a hormonháztartásban bekövetkezett változásoknak köszönhető. Ugyanis a babavárás alatt nagyobb mennyiségben termelődő progeszteron hormon lazítja a simaizmokat, így a gyomorszáj is kevésbé zár… Tovább: A reflux kezelése terhesség alatt »

A reflux kezelése gyógyteával

A reflux kezelése gyógyteával

Gyomorégés egy-egy bőségesebb, nehezen emészthető ételekből álló lakoma után bárkivel előfordulhat. Ha azonban ez a jelenség rendszeresen fennáll, akkor megtörténhet, hogy reflux betegséggel állunk szemben. A refluxot tulajdonképpen a nyelőcsőbe visszaáramló gyomortartalom okozza. Sajnos egy rejtőzködő betegségről beszélünk, amely napjainkban – elsősorban a felgyorsult életmódnak tulajdonítva – egyre több embert… Tovább: A reflux kezelése gyógyteával »

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

A terhességnek számos ismert és kevésbé ismert jele van. A menstruáció kimaradása, a reggeli rosszullétek és a mellek feszülése a terhesség legnyilvánvalóbb jelei. Azonban a várandósságnak számos kevésbé ismert jelei és velejárói is vannak. Egyik ilyen tünet lehet többek között a túlzott gyomorsav termelődése. A gyomorsav terhesség jeleként nem a… Tovább: Lehet a gyomorsav a terhesség jele? »

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav terhesség tünete is lehet

A gyomorsav a terhesség tüneteként is jelentkezhet. Az állapotos nők szervezetében nagyon sok minden megváltozik, többek közt a hormonháztartásban is változások következnek be: megnő a progeszteron termelés, ami negatív hatással lehet bizonyos szempontokból az emésztésre. A progeszteron ingerli a nyelőcső végén lévő záróizmot, és gyulladásokat is okozhat, így amikor sav… Tovább: A gyomorsav terhesség tünete is lehet »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2024