Hírek stressz és Reflux témában

Gyomorégés idegi alapon

Gyomorégés idegi alapon

A gyomorégés egy olyan kellemetlen tünetegyüttes, mely az emberek nagy hányadát érinti. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életforma és stresszes életmód rányomja bélyegét egészségünkre, s ennek hatására beindulhat a túlzott gyomorsavtermelés, melynek hatására égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben nyelőcsövünkben is. Gyomorégés idegi alapon is megjelenhet, hiszen a legtöbb betegség… Tovább: Gyomorégés idegi alapon »

Gyomorégés lelki okok hatására

Gyomorégés lelki okok hatására

Azt tudjuk, hogy a legtöbb betegség stressz hatására és különböző lelki okok miatt alakul ki szervezetünkben. Ilyen a gyomorégés is. Gyomorégés lelki okok hatására nagyon gyorsan jelentkezhet, hiszen amikor sok stressz ér bennünket, legelőször gyomrunkban és emésztőrendszerünkben ütközik ki. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, meg kell vizsgálnunk, hogy egészségesen táplálkozunk-e és… Tovább: Gyomorégés lelki okok hatására »

Sok gyomorsav termelődése

Sok gyomorsav termelődése

Az ember gyomra természetes funkciójából adódóan naponta kb. két liter gyomorsavat termel. A gyomorsav egészséges szervezet esetén az emésztést segíti. Nélkülözhetetlen szerepet játszik, mivel fertőtlenítő és fehérjealvasztó hatású. Probléma akkor adódik, amikor az állandó kapkodás és stressz hatására sok gyomorsav termelődik. Ilyenkor ugyanis a gyomorsav túltengés tünetei kínozni fognak. A… Tovább: Sok gyomorsav termelődése »

A reflux lelki okai

A reflux lelki okai

Ha a gyomor túl sok savat termel, akkor olyan kellemetlen tünetekkel kell szembenéznünk, mint a gyomorégés. Ilyenkor étrendcserére van szükség, s még számos áldozatot meg kell hoznunk a gyakran előforduló túlzott gyomorsav termelésének szabályozásáért, melyek negatívan hatnak ki lelkiállapotunkra is. A már kialakult betegség, a reflux lelki okokra is visszavezethető…. Tovább: A reflux lelki okai »

A gyermekkori reflux okai

A gyermekkori reflux okai

Reflux betegség gyakran jelentkezik gyermekkorban is. A gyermekkori reflux oka a nyelőcső végén lévő záróizom hibás működése. Ez az izom felelős azért, hogy a gyomortartalom ne jusson vissza a nyelőcsőbe, legrosszabb esetben a szájüregbe. A túlzott gyomorsavtermelés gyermekkorban nem normális jelenség, azonban ha mégis gyakran előfordul, és reflux betegség alakul… Tovább: A gyermekkori reflux okai »

A reflux pszichoszomatikus betegség?

A reflux pszichoszomatikus betegség?

A pszichoszomatikus szó jelentése: lelki okok miatt kialakult testi betegség. Napjainkban egyre több testi betegségről állítja azt az orvostudomány, hogy megjelenésük hátterében lelki okok állnak. Feltevődhet tehát a kérdés, hogy a reflux is ide sorolható-e, a reflux pszichoszomatikus betegség? Mivel a reflux a stressz és a helytelen táplálkozás következtében alakul… Tovább: A reflux pszichoszomatikus betegség? »

Kialakulhat reflux idegi alapon is

Kialakulhat reflux idegi alapon is

Emberek milliói élnek abban a tévhitben, hogy a reflux kizárólag a rendszertelen és egészségtelen táplálkozás következtében alakulhat ki, mit sem tudva arról, hogy a reflux idegi alapon is megjelenhet. A stressz olyan kisebb pánikrohamokat idézhet elő szervezetünkben, melynek hatására idegrendszerünk számos testi funkciót indít be. A stressz hatására a pulzus… Tovább: Kialakulhat reflux idegi alapon is »

Reflux 2024