Hírek betegség és Reflux témában

Gyomorégés mellkasi fájdalom kíséretében

Gyomorégés mellkasi fájdalom kíséretében

Gyomorégés akkor jelentkezik, amikor túl sok gyomorsav termelődik gyomrunkban. Ilyenkor égető érzést érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben, de a gyomorégést mellkasi fájdalom is kísérheti. Ezt a mellkasi fájdalmat gyakran összetévesztik a szívrohammal, mivel hasonló tüneteket produkál. A fájdalom mozgás hatására erősödik, és olyankor, amikor lefekszünk, mert így a gyomorsav sokkal könnyebben… Tovább: Gyomorégés mellkasi fájdalom kíséretében »

A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata

A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata

Bár a reflux betegség egyre gyakoribb, mégis kevés beteg ismeri fel a bajt, és fordul időben orvoshoz. A reflux betegségről nem árt tudni, hogy bizonyítottan okozója lehet a visszatérő, vagy épp megmagyarázhatatlan arcüreggyulladásnak is. A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata már kimutatott, mégis még mindig kevés az olyan fül-orr-gégész szakorvos, aki egy ilyen… Tovább: A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata »

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. Eredményeképpen a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és komoly problémákat is okozhat. Sokan nem gondolnak arra, hogy a gyomorégés vagy a kellemetlen égő érzés a torokban a reflux betegség tünetei lehetnek. Éppen ezért kevesen… Tovább: A reflux kezelése gyógynövényekkel »

A reflux kezelése természetes úton

A reflux kezelése természetes úton

A reflux egy emésztőrendszeri betegség, mely sajnos a lakosság közel felét érinti, mégsem tudunk róla eleget. Ez talán azért van, mert az egyértelmű tüneteknek – mint például a gyomorégés vagy az indokolatlan hányinger – nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget. A reflux betegség igencsak sok kellemetlenséggel jár, nagymértékben csökkentheti az életminőségét. Nem… Tovább: A reflux kezelése természetes úton »

Reflux diéta dietetikus szemmel

Reflux diéta dietetikus szemmel

A diéta szó alatt nagyon sok ember éheztetést értelmez. Ez nem így van, a diéta szó alatt azt a táplálkozási módot, étrendet értjük, amely alkalmazásával javíthatunk az állapotunkon, és növeljük a gyógyulás esélyeit. Minden betegségre vannak olyan ételek, amelyek káros hatással vannak, és olyanok, amelyek segítenek leküzdeni a betegséget. A… Tovább: Reflux diéta dietetikus szemmel »

Reflux kezelése homeopátiával

Reflux kezelése homeopátiával

A reflux egy nehezen leküzdhető betegség. Bár voltak esetek, amikor teljesen, észrevétlenül, rövid időn belül meggyógyult a beteg, ám ez nagyon ritka, és sajnos nagyon kevesen ilyen szerencsések. Mindenki másnak szükséges a diéta, a különféle kezelések, az életmódváltás, a mozgás. A reflux kezelése homeopátiával egyike azon módszereknek, amely nem elvetendő,… Tovább: Reflux kezelése homeopátiával »

Reflux beteg étrendje

Reflux beteg étrendje

A reflux betegség egy olyan emésztőrendszeri megbetegedés, amely kihathat az egész életünkre. A legnagyobb probléma az, hogy más betegségek kialakulását is kezdeményezheti. A legtöbbet a betegség leküzdéséért azzal tehetünk, ha valamilyen módon csökkentjük a gyomorsav termelését. Ehhez viszont változtatni kell az étrendünkön. A reflux beteg étrendje rendkívül komplex, ugyanis nem… Tovább: Reflux beteg étrendje »

Refluxra szilva

Refluxra szilva

A reflux, köznyelven gyomorégés, a nyelőcső és a gyomor között található záróizom működési zavara következtében fellépő betegség. Eredményeképpen az emésztőnedvekkel és gyomorsavval elkavarodott gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Sajnos a betegséget egyre többen tapasztalják, egyre többen szenvednek tőle. Kevesen tudják, hogy a reflux kezdeti szakaszban nagyon jól kezelhető gyógyszerek nélkül. Az… Tovább: Refluxra szilva »

Reflux és orrdugulás

Reflux és orrdugulás

A reflux a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. Amint azt bizonyára már sokan tudják, a reflux eredményeképpen a gyomorsavakkal elkeveredett gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket okoz. Az orrdugulás kényelmetlen érzését mindenki ismeri. Hogyan kacsolódik össze a reflux és orrdugulás? Erre a kérdésre valószínűleg az érintettek tudják a… Tovább: Reflux és orrdugulás »

Reflux 2024