Hírek gyomor és Reflux témában

Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával

Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával

Gyomorégéssel majdnem minden ember találkozott már legalább egyszer élete folyamán. Gondok akkor vannak, ha a mindennapjaink rendszeres kísérőjévé válik. Gyomorégés olyan embereknél alakul ki leggyakrabban, akik dohányoznak, illetve túlzottan sok kávét vagy alkoholt fogyasztanak. Emellett még olyankor is jelentkezhet, ha egészségtelenül táplálkozunk, és túl sok savas, zsíros tápanyagot viszünk be… Tovább: Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával »

Ajánlott vagy sem refluxra pizza?

Ajánlott vagy sem refluxra pizza?

A nyelőcső záróizmának gyengüléséhez több tényező hozzájárulhat, mint például a koffeint tartalmazó ételek vagy italok fogyasztása, a zsíros, olajos ételek, valamint a savas élelmiszerek, gyümölcsök, citrusfélék. Ugyanakkor a pizza is kiválthat reflux tüneteket, csakúgy, mint a fűszeres, paradicsom alapú ételek, a spagetti szósz, a chili vagy a paradicsomlé. A pizza… Tovább: Ajánlott vagy sem refluxra pizza? »

Gyomorsav visszaáramlás

Gyomorsav visszaáramlás

A gyomorsav visszaáramlás gyakori jelenség. Akkor következik be, amikor a nyelőcső végén lévő záróizom hibásan működik. A nyelőcsőben két záróizom van, a felső és az alsó. A felsőnek az a feladata, hogy a táplálékot ne hagyja lejutni addig, amíg meg nem rágódik, az alsónak pedig az, hogy ne hagyja, hogy… Tovább: Gyomorsav visszaáramlás »

Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav

Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav

Amikor visszajön a gyomorsav, rendkívül elviselhetetlen égő érzést okoz. Ha problémák akadnak az emésztés folyamatában, előfordulhat, hogy túl sok gyomorsav termelődik, viszont ha ez párosul a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működésével, az még több problémát okozhat, hisz így a sav könnyen feljuthat a nyelőcsőbe, garatba és a szájüregbe…. Tovább: Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav »

Reflux, gyomorfájás, lehet tennni ellene?

Reflux, gyomorfájás, lehet tennni ellene?

A reflux igen elterjedt betegség, mely csaknem minden második embert érint világszerte. A szakirodalomban álarcos fojtogatóként elhíresült betegség lényege, hogy a gyomor savtartalma visszajut a nyelőcsőbe, károsítva ezáltal a gége, valamint a nyelőcső nyálkahártyáját. Esetenként hörgőgörcsöt is okozhat. A leggyakoribb tünet a gyomorégés, illetve a szegycsont mögötti égető, intenzív fájdalomérzet,… Tovább: Reflux, gyomorfájás, lehet tennni ellene? »

Reflux 2024