Hírek gyógyteák és Reflux témában

A gyomorégés csökkentése

A gyomorégés csökkentése

Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, tudnunk kell, hogy szervezetünk így próbál jelezni nekünk, hogy valami nincs rendben táplálkozási szokásainkkal, életmódunkkal. A gyomorégés csökkentése sokféleképpen lehetséges, de mindenképpen, hogyha csökkenteni szeretnénk, inkább természetes anyagokkal tegyük, és ne sav elleni gyógyszerekkel. Gyomorégés csökkentése lehetséges például citromos vízzel, illetve kamilla- és egyéb gyógyteákkal is,… Tovább: A gyomorégés csökkentése »

Reflux – émelygés tünettel

Reflux – émelygés tünettel

A reflux betegség nagyon gyakori nemcsak gyermek-, de felnőttkorban is. A reflux leggyakoribb tünete a savas gyomortartalom visszakerülése a nyelőcsőbe, de gyakori tünet a reflux émelygés, illetve nyáladzás is. A reflux émelygés elsősorban a gyomorban keletkezett túl sok sav hatására alakul ki. Ilyenkor a legjobb, ha nyugtató kamilla vagy fehér… Tovább: Reflux – émelygés tünettel »

Reflux és hasmenés

Reflux és hasmenés

A reflux egy nagyon kellemetlen betegség, mely a felnőtt lakosság jelentős részét érinti. Javarészt elhízott emberek esetében jelentkezik, vagy olyankor, amikor túl sok károsító tényezővel és egészségtelen táplálékkal terheljük túl szervezetünket. A reflux és hasmenés együtt is járhat, egy időben jelentkezhet mindkettő. A túlzott mennyiségű gyomorsav ugyanis az emésztést is… Tovább: Reflux és hasmenés »

Reflux elleni gyógyteák

Reflux elleni gyógyteák

A reflux a kisbabáknál gyakran visszatérő jelenség, mely ilyenkor teljesen normálisnak mondható. A felnőttkori reflux azonban már nem magától értetődő jelenség, és valamilyen lappangó bajt feltételez a háttérben. Amennyiben nem szeretnénk reflux elleni gyógyszeres kezelésnek alávetni magunkat, próbáljunk ki reflux elleni gyógyteákat. A reflux elleni gyógyteák nagyon hatásosak, ráadásul mellékhatások… Tovább: Reflux elleni gyógyteák »

A reflux kezelése gyógyteával

A reflux kezelése gyógyteával

Gyomorégés egy-egy bőségesebb, nehezen emészthető ételekből álló lakoma után bárkivel előfordulhat. Ha azonban ez a jelenség rendszeresen fennáll, akkor megtörténhet, hogy reflux betegséggel állunk szemben. A refluxot tulajdonképpen a nyelőcsőbe visszaáramló gyomortartalom okozza. Sajnos egy rejtőzködő betegségről beszélünk, amely napjainkban – elsősorban a felgyorsult életmódnak tulajdonítva – egyre több embert… Tovább: A reflux kezelése gyógyteával »

A reflux kezelése természetes úton

A reflux kezelése természetes úton

A reflux egy emésztőrendszeri betegség, mely sajnos a lakosság közel felét érinti, mégsem tudunk róla eleget. Ez talán azért van, mert az egyértelmű tüneteknek – mint például a gyomorégés vagy az indokolatlan hányinger – nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget. A reflux betegség igencsak sok kellemetlenséggel jár, nagymértékben csökkentheti az életminőségét. Nem… Tovább: A reflux kezelése természetes úton »

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

Használ vagy árt refluxra a paradicsom?

A refluxra a paradicsom káros hatással van. A paradicsom és a ketchup a reflux betegek számára elkerülendőek, mivel ezek irritálhatják a nyelőcső végén lévő záróizmot, amely ha kitágul, a gyomorsav akadálytalanul feljuthat a nyelőcsőbe és a szájüregbe. Ezen kívül a paradicsom savtartalmú, így a gyomorsavtermelés is megnő. Refluxra paradicsom fogyasztása… Tovább: Használ vagy árt refluxra a paradicsom? »

A reflux alternatív kezelése

A reflux alternatív kezelése

A reflux egy gyakori emésztőrendszeri betegség, ami nagyon sok ember életében nap mint nap kellemetlenségeket okoz. A nyelőcső alsó záróizmának nem megfelelő működése miatt a gyomorsav feljuthat a nyelőcsőbe és a garatba, ami által nagyon sok problémát okozhat, többek között más betegségek kialakulását eredményezheti az emberi szervezetben. A betegség kezelhető,… Tovább: A reflux alternatív kezelése »

Reflux 2024