Hírek gyomorsav túltengés és Reflux témában

Gyomorsav semlegesítő ételek

Gyomorsav semlegesítő ételek

Gyomorsav túltengés esetén a nyugodt és kiegyensúlyozott életen, a sok testmozgáson és a jó levegőn kívül gyomorsav semlegesítő ételek fogyasztására van szükség. Fogyasszunk minden nap zöldséget és gyümölcsöt, viszont ha ennél nagyobb figyelmet fordítunk magunkra, bizonyos ételeket meg kell vonnunk szervezetünktől, míg másokból többet kell fogyasztanunk. Kerülendők a zsíros, fűszeres,… Tovább: Gyomorsav semlegesítő ételek »

Gyomorsav növelő ételek

Gyomorsav növelő ételek

Köztudott tény, hogy egyes ételek növelik a gyomorsav termelődését, míg mások csökkentik azt. A gyomorsav növelő ételek közül a sült, pácolt vagy fűszerezett húsok azok az élelmiszerek, melyek leginkább serkentik a gyomorsav elválasztást. Ezek mellett a citrom, a paradicsom és a gyümölcslevek, valamint a kefír, a joghurt és az aludttej… Tovább: Gyomorsav növelő ételek »

Gyomorsav közömbösítő ételek

Gyomorsav közömbösítő ételek

Ha gyomorsavról beszélünk, egy aranyszabályt kell szem előtt tartanunk, mégpedig azt, hogy egyes ételek növelik a gyomorsav termelést, míg mások csökkentik azt. Alacsony gyomorsavszint esetén gyomorsav növelő ételeket kell fogyasztanunk, míg gyomorsav túltengéskor gyomorsav közömbösítő ételeket. Fontos a gyomorsav stabil szinten tartása, ugyanis ha nincs elegendő gyomorsav, nem megy végbe… Tovább: Gyomorsav közömbösítő ételek »

Gyomorsav ellen zöld teával

Gyomorsav ellen zöld teával

A zöld tea már a keleti bölcsek által is csodaszerként tartott készítménynek számított. Ennek az örökzöld távol-keleti teacserjéből előállított készítménynek számos jótékony hatását ismerjük. Európában az 1500-as években jelent meg. Mára már világszerte orvosilag is elismert készítmény, jótékony hatását nagyon sok ember igazolja. Számos betegség ellen javallott, többek között cukorbetegség… Tovább: Gyomorsav ellen zöld teával »

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Az állapotos nők többsége – főként az utolsó stádiumban – kénytelen szembenézni a túlzott gyomorsavtermeléssel, a reflux kialakulásával. Az állapotos nők szervezete nagyban megváltozik a terhesség alatt. Probléma akkor adódik, ha a gyomorsav túltengés mellett csökken a nyelőcső végén lévő záróizom hatékonysága, és a sav feljut a nyelőcsőbe, ami égő… Tovább: Gyomorsav csökkentése terhesség alatt »

Hogyan járnak el az orvosok gyomorsavvizsgálat esetén?

Hogyan járnak el az orvosok gyomorsavvizsgálat esetén?

A gyomorsav túltengés jelentős károkat okozhat szervezetünkben, ha nem fordítunk rá elég figyelmet, elhanyagoljuk, és nem fordulunk időben orvoshoz. A gyomorsav túltengés miatt alakul ki a reflux, vagyis a savvisszafolyás, melynek következtében a savas gyomortartalom visszaszivárog a nyelőcsőbe, felmarva annak nyálkahártyáját, súlyos sebeket majd hegeket alakítván ki, melyek enyhébben vagy… Tovább: Hogyan járnak el az orvosok gyomorsavvizsgálat esetén? »

Mit tehetünk, ha gyomorsav van?

Mit tehetünk, ha gyomorsav van?

A gyomorsav a táplálék emésztésében játszik nagy szerepet. Probléma akkor adódik, ha túl sok gyomorsav termelődik, és ez gyomorégést okoz. Ennek hátterében nagyon sok dolog állhat. A gyomorsavtúltengést általában az egészségtelen életmód váltja ki. A nagy mennyiségű, kalóriában gazdag, nehezen emészthető ételek fogyasztása után gyakran tapasztalható gyomorégés. Ha gyomorsav van,… Tovább: Mit tehetünk, ha gyomorsav van? »

Gyomorsav visszafolyás

Gyomorsav visszafolyás

A túlzott gyomorsavtermelés által okozott gyomorégésnél csak az lehet rosszabb, amikor a sav visszafolyik a szájüregbe. Ez – a kellemetlen, égő, savas íz mellett – nagyban befolyásolja az egészségünket is. A gyomorsav visszafolyás maradandó nyomokat hagyhat a szájüregben, ugyanis a sav maró hatására fogaink is tönkremehetnek. A gyomorsav visszafolyásért a… Tovább: Gyomorsav visszafolyás »

A gyomorsav túltengés és ellenszerei

A gyomorsav túltengés és ellenszerei

A helytelen táplálkozás, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a stressz, a gyógyszer-mellékhatások vagy örökletes tényezők a gyomorsav túltengés okozói. A gyomor által termelt sósav túlzott termelődése irritálja a gyomor nyálkahártyáját. Az ezzel járó égő érzés kisugárzik a nyelőcsőbe, a torokba, gyakran pedig a szegycsont mögötti fájdalmas érzéssel társul. Életvitelünk megváltoztatásával hozzájárulhatunk… Tovább: A gyomorsav túltengés és ellenszerei »

Reflux 2024