Hírek házi praktikák és Reflux témában

A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető

A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető

A gyomorégés citromos víz segítségével nagyon egyszerűen megszüntethető. A gyomorégés olyankor szokott jelentkezni, amikor szervezetünk túl sok savat termel, és ez kellemetlen égető érzéshez vezet a gyomrunkban illetve a nyelőcsövünkben. Bár a citrom savas gyümölcs, mégis kiválóan alkalmazható gyomorégésre, mivel a szervezetben olyan reakciókat képes elindítani, melyek semlegesítik a fölösleges… Tovább: A gyomorégés citromos víz fogyasztásával megszüntethető »

Gyomorégés csillapítása otthon

Gyomorégés csillapítása otthon

A gyomorégés, mely a túlzott savtermelődés hatására alakul ki szervezetünkben, egy nagyon kellemetlen dolog, ám jó ha tudjuk, hogy a gyomorégés csillapítása otthon is lehetséges. Kerüljük a sav elleni gyógyszereket, inkább próbáljuk természetes úton csillapítani a kellemetlen tüneteket, és ha gyomorsavunk bio módszerek hatására sem szűnik meg, csak akkor folyamodjunk… Tovább: Gyomorégés csillapítása otthon »

A reflux kezelése házilag

A reflux kezelése házilag

A reflux kezelése többféleképpen is megoldható: gyógyszerek használatával, homeopátiával, életmódváltással és házi módszerekkel is. A reflux kezelése házilag egy nagyon jó módszer lehet, melynek alapja a diéta. Egy zsírszegény, sok rostot tartalmazó és savmentes élelmiszerekből álló étrend sokat javíthat a reflux betegek életminőségén. Fontos a tudatos és egészséges étkezés, az,… Tovább: A reflux kezelése házilag »

Gyomorsav csökkentése házilag

Gyomorsav csökkentése házilag

A gyomorsav sok kellemetlen tünetet okozhat, többek közt gyomorégést és hasfájást, vagy egyszerre mindkettőt. Sokféleképpen csökkenthető, ezek közül célszerűbb a bevált módszerek egyikéhez, a házi gyógymódokhoz folyamodni. Ha a gyomorsav csökkentése házilag történik, jó eredményeket érhetünk el. Azok az emberek, akik szervezetében túl sok gyomorsav termelődik, fontos, hogy alaposan átböngésszék… Tovább: Gyomorsav csökkentése házilag »

Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav

Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav

Amikor visszajön a gyomorsav, rendkívül elviselhetetlen égő érzést okoz. Ha problémák akadnak az emésztés folyamatában, előfordulhat, hogy túl sok gyomorsav termelődik, viszont ha ez párosul a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működésével, az még több problémát okozhat, hisz így a sav könnyen feljuthat a nyelőcsőbe, garatba és a szájüregbe…. Tovább: Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav »

Házi praktikák gyomorégés ellen

Házi praktikák gyomorégés ellen

Sokan élnek együtt időszakos vagy tartósan fennálló, enyhébb vagy erősebb intenzitású gyomorsavtúltengéssel. Ezek enyhítésére a beteg saját maga tehet a legtöbbet. Számos házi praktika létezik gyomorégés ellen. Első lépésként az életmód megváltoztatását kell kitűzniük célul az érintetteknek. Fontos, hogy ne terheljék meg egyszerre túlzottan a gyomrukat, és kerüljék az egészségtelen… Tovább: Házi praktikák gyomorégés ellen »

Gyomorégés ellen szódabikarbóna

Gyomorégés ellen szódabikarbóna

Ég a gyomrod? Nehezen emésztesz? Könnyen segíthetsz rajta! Egy kávéskanál szódabikarbónát oldj fel egy pohár vízben, és idd ki egy húzásra! Hogy mit tehet gyomorégés ellen a szódabikarbóna? A válasz egyszerű: egy ilyen oldat puffadásenyhítő hatással rendelkezik, mely lúgos hatásának köszönhetően stabilizálja a gyomor pH-értékét, és megszünteti a savas kémhatást…. Tovább: Gyomorégés ellen szódabikarbóna »

Reflux 2024