Hírek kezelés és Reflux témában

A reflux kezelése házilag

A reflux kezelése házilag

A reflux kezelése többféleképpen is megoldható: gyógyszerek használatával, homeopátiával, életmódváltással és házi módszerekkel is. A reflux kezelése házilag egy nagyon jó módszer lehet, melynek alapja a diéta. Egy zsírszegény, sok rostot tartalmazó és savmentes élelmiszerekből álló étrend sokat javíthat a reflux betegek életminőségén. Fontos a tudatos és egészséges étkezés, az,… Tovább: A reflux kezelése házilag »

Lehet-e a reflux tünete a hátfájás?

Lehet-e a reflux tünete a hátfájás?

Sokan tapasztalhatják, hogy evés után hasfájás és hátfájás egyszerre jelentkezik, ez minden bizonnyal refluxra utal. A reflux tünete lehet hátfájás is, mivel a gyomorban érzett fájdalom olykor kisugárzik a hátba, mellkasba. A hátfájás a reflux atipusos tünetei közé tartozik, tehát azok közé, amelyek önmagukban nem utalnak konkrétan a betegségre. A… Tovább: Lehet-e a reflux tünete a hátfájás? »

Reflux és rekeszizom sérv

Reflux és rekeszizom sérv

Régóta ismeretes, hogy a reflux és rekeszizom sérv között kapcsolat van. Az orvostudomány mai álláspontja szerint a rekeszizom sérv a reflux következménye. Ez gyomorröntgennel vagy gyomortükrözéssel mutatható ki. A savas reflux világszerte népbetegségnek számít. Ennek során a gyomorsav ellenkező irányba halad, és enyhébb vagy súlyosabb károkat okoz a nyelőcsőben. Leggyakrabban… Tovább: Reflux és rekeszizom sérv »

Gyomorégésre zöld tea jótékony hatással bír

Gyomorégésre zöld tea jótékony hatással bír

A zöld tea nevét hallva Kína, tágabb értelemben pedig Ázsia rémlik fel gondolatainkban. Ez a mára világszerte ismert „misztikus főzet” igen jótékony hatású. Számos egészségügyi problémára ajánlják. Segíti emésztésünket, így gyomorégésre a zöld tea lehet az egyik legmegfelelőbb „gyógyszer”. Ez a távol-keletről ismert készítmény amellett, hogy csillapítja fejfájásunkat, nyugtató hatással… Tovább: Gyomorégésre zöld tea jótékony hatással bír »

Segít gyomorégésre víz fogyasztása?

Segít gyomorégésre víz fogyasztása?

A gyomorégés érzését bizonyára sokan tapasztalták egy kiadós étkezés, főleg zsíros ételek fogyasztása után. Ha elhanyagoljuk a tüneteket, később komoly szövődményei lehetnek. Gyomor- és bélfekély alakulhat ki, mivel a gyomorsav kimarja a szervek nyálkahártyáját, így okozván egy életre szóló komoly betegséget. Bár egyre többen szenvednek a gyomorégés, puffadás tüneteitől, mégis… Tovább: Segít gyomorégésre víz fogyasztása? »

Hogyan csökkenthető a reflux okozta gyomorgörcs?

Hogyan csökkenthető a reflux okozta gyomorgörcs?

A gyomorgörcsnek több oka lehet, a reflux tünetei közé is besorolható. Ez az érzés akkor jelenik meg, ha a nyelőcső alsó izma nem zár rendesen, és a nagy nyomás hatására a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül. A panaszok között böfögés, émelygés, hányás és puffadás is előfordul. Megfelelő kezelés hiányában a reflux… Tovább: Hogyan csökkenthető a reflux okozta gyomorgörcs? »

A reflux fogyás után elviselhetőbbé válik

A reflux fogyás után elviselhetőbbé válik

Gyomorégés gyakran előfordul az embereknél. Ennek sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget, pedig komolyabb betegséggel is végződhet, ha nem vesszük elég komolyan, és nem kezeljük időben. A reflux betegségnek is egyik fő tünete a gyomorégés. Reflux során a nem megfelelően működő nyelőcső záróizma miatt a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe. Vannak különböző… Tovább: A reflux fogyás után elviselhetőbbé válik »

A gyomorégés kezelése

A gyomorégés kezelése

Mivel a gyomorégés a reflux betegség egyik tünete, a gyomorégés kezelése tüneti kezelésnek minősül. Másképp szólva nem a kiváltó okot és magát a betegséget, hanem annak a tünetét igyekszünk megszüntetni. Természetesen fontos a légcsőbe feljutó sav közömbösítése már csak azért is, mivel a fájdalom mellett megszüntetjük ezzel a légcső nyálkahártyáját… Tovább: A gyomorégés kezelése »

Reflux 2024