Hírek kismamák és Reflux témában

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

Lehet a gyomorsav a terhesség jele?

A terhességnek számos ismert és kevésbé ismert jele van. A menstruáció kimaradása, a reggeli rosszullétek és a mellek feszülése a terhesség legnyilvánvalóbb jelei. Azonban a várandósságnak számos kevésbé ismert jelei és velejárói is vannak. Egyik ilyen tünet lehet többek között a túlzott gyomorsav termelődése. A gyomorsav terhesség jeleként nem a… Tovább: Lehet a gyomorsav a terhesség jele? »

Gyomorsav terhesség végén

Gyomorsav terhesség végén

Az áldott állapot egyik gyakori kellemetlen velejárója – a sok más kellemetlenség mellett – a gyomorsav túltermelődése, amely gyomorégést okoz. A gyomorsav az emésztésben nélkülözhetetlen, viszont annak túltermelődése problémát okoz. A gyomorsav terhesség végén egyre gyakrabban okoz kellemetlenséget, ugyanis ekkorra már a gyomor és a nyelőcső közti izom meglazult, és… Tovább: Gyomorsav terhesség végén »

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Gyomorsav csökkentése terhesség alatt

Az állapotos nők többsége – főként az utolsó stádiumban – kénytelen szembenézni a túlzott gyomorsavtermeléssel, a reflux kialakulásával. Az állapotos nők szervezete nagyban megváltozik a terhesség alatt. Probléma akkor adódik, ha a gyomorsav túltengés mellett csökken a nyelőcső végén lévő záróizom hatékonysága, és a sav feljut a nyelőcsőbe, ami égő… Tovább: Gyomorsav csökkentése terhesség alatt »

Mit tehetnek a kismamák gyomorégés ellen terhesség alatt?

Mit tehetnek a kismamák gyomorégés ellen terhesség alatt?

A gyomorégés a terhesség során nagyon gyakran jelentkező legkellemetlenebb tünetek közé tartozik. A kismama testében megnő a progeszteron hormon termelődése, amely kártékony hatással van a nyelőcső végén lévő záróizom működésére, ezáltal a gyomorsav könnyen feljuthat a nyelőcsőbe. Gyomorégés ellen terhesség alatt a kismamák sokféle gyógymóddal próbálkozhatnak, ám nem mindegyik házi… Tovább: Mit tehetnek a kismamák gyomorégés ellen terhesség alatt? »

Gyomorégés terhesség végén

Gyomorégés terhesség végén

A várandóság egyik leggyakoribb veszélytelen, ám kellemetlen velejárója a gyomorégés. Ez akkor jelentkezik, ha a gyomorsav a nyelőcsőbe jut. Ezt az égő érzést nemcsak a kismamák, hanem sokan mások is tapasztalják, főleg egy kiadós étkezés után a mellkas alsó és középső részén. A kismamák nagy többsége viszont ok nélkül is… Tovább: Gyomorégés terhesség végén »

Gyomorégés várandósan

Gyomorégés várandósan

A terhesség lefolyása alatt szinte elkerülhetetlen a kismamáknál, hogy a terhesség utolsó szakaszában – vagy akár korábban – ne tapasztaljanak gyomorégést. A gyomorégés várandósan egy teljesen természetes, de ugyanakkor rendkívül kellemetlen égő érzés. A terhesség utolsó szakaszában, amikor a magzat növekedése miatt a kismama belső szervei, többek közt a gyomor… Tovább: Gyomorégés várandósan »

Reflux 2024