Hírek lúgos víz és Reflux témában

Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával

Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával

Gyomorégéssel majdnem minden ember találkozott már legalább egyszer élete folyamán. Gondok akkor vannak, ha a mindennapjaink rendszeres kísérőjévé válik. Gyomorégés olyan embereknél alakul ki leggyakrabban, akik dohányoznak, illetve túlzottan sok kávét vagy alkoholt fogyasztanak. Emellett még olyankor is jelentkezhet, ha egészségtelenül táplálkozunk, és túl sok savas, zsíros tápanyagot viszünk be… Tovább: Enyhíthető a gyomorégés lúgos víz fogyasztásával »

A reflux kezelése természetes úton

A reflux kezelése természetes úton

A reflux egy emésztőrendszeri betegség, mely sajnos a lakosság közel felét érinti, mégsem tudunk róla eleget. Ez talán azért van, mert az egyértelmű tüneteknek – mint például a gyomorégés vagy az indokolatlan hányinger – nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget. A reflux betegség igencsak sok kellemetlenséggel jár, nagymértékben csökkentheti az életminőségét. Nem… Tovább: A reflux kezelése természetes úton »

Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz?

Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz?

Az elmúlt években jelent meg a gyomorsav vízzel történő kezelése. Ebben az eljárásban nem sima vizet használnak, hanem lúgos vizet. A lúgosítás, mint az egészségmegőrzés eszköze igen nagy népszerűségnek örvend világszerte. Eme eljárás szerint a gyomorsav túltengés ellen lúgos vizet kéne fogyasztanunk, mely normál szinten tartaná a gyomorsavat. A kutatók… Tovább: Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz? »

Tüneti kezelés refluxra: lúgos víz fogyasztása

Tüneti kezelés refluxra: lúgos víz fogyasztása

Gyomorégés legtöbb esetben állapotos, dohányzó, túlsúlyos és nagy mértékű alkoholfogyasztók életében jelentkezhet, viszont szinte nem létezik olyan ember, aki élete során legalább egy alkalommal ne tapasztalta volna meg a refluxszal járó kellemetlenségeket. A gyomorégést a túlzott gyomorsavtermelés okozza, viszont vannak olyan praktikák, amivel ezt csökkenthetjük. Refluxra lúgos víz fogyasztása is… Tovább: Tüneti kezelés refluxra: lúgos víz fogyasztása »

Reflux 2024