Hírek savlekötők és Reflux témában

Refluxra vény nélküli gyógyszer

Refluxra vény nélküli gyógyszer

A reflux betegség a nyelőcső és a gyomor közti záróizom funkciójának zavara. A betegség következtében a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe kerül, így okozva komoly problémákat. Éppen ezért nagyon fontos megfelelően kezelni a refluxot. A betegség kezelése nagyon összetett, függ a tünetek súlyosságától és gyakoriságától. Manapság számos kezelési lehetőség létezik, a… Tovább: Refluxra vény nélküli gyógyszer »

Fontos, hogy a gyomorsav lekötő diéta legyen változatos

Fontos, hogy a gyomorsav lekötő diéta legyen változatos

Magyarországon és szerte a nagyvilágban egyre többen szembesülnek a gyomorsav túltengés okozta emésztési problémákkal. Ennek oka elsősorban a rohanó életmódunkban kereshető. A gyomorsav ugyan nélkülözhetetlen az emésztésben, viszont túltengés esetén a nagy mennyiségű termelődés számos komoly betegség kialakulásához vezethet. A savtúltengésre rengeteg hasznos gyomorsav lekötő diéta áll rendelkezésünkre. Valamennyi gyomorsav… Tovább: Fontos, hogy a gyomorsav lekötő diéta legyen változatos »

Mit tegyünk gyomorégés ellen?

Mit tegyünk gyomorégés ellen?

Az internetes kérdezőfórumok tele vannak ezzel a kérdéssel. Szerencsére gyógymód is akad bőségesen, valamint a szakorvosok is sok jó tanáccsal tudnak szolgálni e téren. Dr. Plósz János gasztroenterológus a kaukázusi kefirt javasolja gyomorégés ellen, mert értékes tápanyagokat tartalmaz, melyek által rendben tartja a bélflórát és stabilizálja a gyomorsavtermelést. Mit tegyünk… Tovább: Mit tegyünk gyomorégés ellen? »

A reflux kezelése és a savlekötők

A reflux kezelése és a savlekötők

A reflux kezelése az orvos hatáskörébe tartozik. Ő dönti el, hogy elegendő-e savlekötőket “bevetni” a tünetek enyhítésére, esetleg a tápcsatorna mozgását gyorsító úgynevezett prokinetikus gyógyszerekre, H2 gátlókra, vagy éppen protonpumpa gátló készítményekre van szükség. A betegség súlyosságának függvényében akár műtéti beavatkozást is javasolhat. Ez utóbbi a nyelőcső záróizmának hibás működését,… Tovább: A reflux kezelése és a savlekötők »

Reflux 2024