Hírek savtermelés és Reflux témában

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet

A gyomor túlzott savtermelése nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni, ezen felül pedig a gyomorégést fáradtság is szokta kísérni, mely annak tudható be, hogy a szervezet nagy mennyiségű energiát elpazarol arra, hogy az emésztési folyamatokat helyreállítsa, ennek persze egyenes következménye az, hogy ezt az energiát elveszi tőlünk, és mi fáradtságot,… Tovább: Gyomorégés, fáradtság, rossz közérzet »

Reflux ellen ételek

Reflux ellen ételek

A refluxtól szenvedők számára nagyon fontos, hogy a megfelelő étrendet kövessék, hisz így lehet a legkönnyebben elkerülni, hogy nagyon sok sav termelődjön a gyomorban. Vannak reflux ellen olyan ételek, amelyek kifejezetten csökkentik a sav mennyiségét. Az egyik legjobb élelmiszer erre a célra, ami a legtöbb háztartásba megtalálható, nem más, mint… Tovább: Reflux ellen ételek »

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt

A gyomorégés megszüntetése terhesség alatt nem egyszerű feladat, de megoldható. Annak a kismamának, aki túl sok gyomorsavval küzd, érdemes minél több vizet innia. A víz hatására visszafolyik a sav a gyomorba, ezáltal csökken a gyomorégés. Ugyanilyen hatással bír a tej is, ezek a folyadékok közömbösítik a savat. Azonban az olyan… Tovább: Gyomorégés megszüntetése terhesség alatt »

A reflux betegség leírása

A reflux betegség leírása

A reflux betegség egyesek szerint a tünetek visszaszorításával kezelhető. Ez részben igaz, ellenben a csak tüneti kezelés nem oldja meg magát a problémát. Tudjuk, hogy a lázcsillapítószerek is a lázat és nem a kiváltó okot vagy a betegséget szüntetik meg. Így van ez a savlekötőkkel is, amelyek bár semlegesítik a… Tovább: A reflux betegség leírása »

Reflux 2024