Hírek szódabikarbóna és Reflux témában

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

A gyomorégés gyakori panasz, mely Magyarország lakosságának jelentős hányadát érinti. A gyomorban létrejövő jellegzetes égő fájdalom oka általában a táplálkozásban keresendő. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, legelőször táplálkozási szokásainkon kell változtatnunk ahhoz, hogy kiküszöböljük a bajt. Gyomorégésre jó a szódabikarbóna, víz, tej, gyógyteák, sőt még a citromlé is. Gyomorégésre jó a… Tovább: Gyomorégésre jó a szódabikarbóna »

Reflux ellen házilag

Reflux ellen házilag

A gyógyszertárakban több gyógyszer is kapható a gyomorsav csökkentésére. Azonban a reflux ellen házilag is sokat lehet tenni. Fontos, hogy megtaláljuk azokat az ételeket, amelyek számunkra a legjobban megfelelnek. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha figyelünk a testünk jelzéseire. Az ételeken kívül van néhány praktikus szer, ami enyhíti a savas,… Tovább: Reflux ellen házilag »

Reflux – émelygés tünettel

Reflux – émelygés tünettel

A reflux betegség nagyon gyakori nemcsak gyermek-, de felnőttkorban is. A reflux leggyakoribb tünete a savas gyomortartalom visszakerülése a nyelőcsőbe, de gyakori tünet a reflux émelygés, illetve nyáladzás is. A reflux émelygés elsősorban a gyomorban keletkezett túl sok sav hatására alakul ki. Ilyenkor a legjobb, ha nyugtató kamilla vagy fehér… Tovább: Reflux – émelygés tünettel »

Gyomorégés ellen szódabikarbóna

Gyomorégés ellen szódabikarbóna

Ég a gyomrod? Nehezen emésztesz? Könnyen segíthetsz rajta! Egy kávéskanál szódabikarbónát oldj fel egy pohár vízben, és idd ki egy húzásra! Hogy mit tehet gyomorégés ellen a szódabikarbóna? A válasz egyszerű: egy ilyen oldat puffadásenyhítő hatással rendelkezik, mely lúgos hatásának köszönhetően stabilizálja a gyomor pH-értékét, és megszünteti a savas kémhatást…. Tovább: Gyomorégés ellen szódabikarbóna »

Reflux ellen szódabikarbóna

Reflux ellen szódabikarbóna

A szódabikarbóna a hétköznapok népszerű szereplője. Felhasználása a konyhától a rovarcsípésig nagyon széleskörű, továbbá fogfehérítésre, kéztisztításra, körömfehérítésre is használják. Mosáskor is hasznos, mivel lágyítja a vizet, emellett csökkenti a rovarcsípés okozta duzzanatot, és a lakás tisztántartásánál is eredményesen alkalmazható. Manapság sokan küzdenek reflux betegséggel, mely egy kellemetlen savas visszaáramlás gyomorégéssel… Tovább: Reflux ellen szódabikarbóna »

Reflux 2024