Hírek testmozgás és Reflux témában

Gyomorégés idegi alapon

Gyomorégés idegi alapon

A gyomorégés egy olyan kellemetlen tünetegyüttes, mely az emberek nagy hányadát érinti. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életforma és stresszes életmód rányomja bélyegét egészségünkre, s ennek hatására beindulhat a túlzott gyomorsavtermelés, melynek hatására égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben nyelőcsövünkben is. Gyomorégés idegi alapon is megjelenhet, hiszen a legtöbb betegség… Tovább: Gyomorégés idegi alapon »

A gyomorégés gyógyítása

A gyomorégés gyógyítása

Gyomorégés idején szervezetünk túl sok gyomorsavat termel, mely fájó, égető érzést kelt gyomrunkban és nyelőcsövünkben. A gyomorégés gyógyítása számos módon lehetséges, de mindenképpen törekedjünk arra, hogy ne gyógyszerekkel próbáljuk meg kezelni ezt a kellemetlenséget, mert ezek nem fogják hosszú távon megoldani problémánkat, ráadásul számos mellékhatással is számolnunk kell használatuk során…. Tovább: A gyomorégés gyógyítása »

Reflux és paleo étrend

Reflux és paleo étrend

Az olyan betegségekre, mint a reflux a paleo étrend rendkívül jó hatást gyakorolhat. Pár évszázaddal ezelőtt a reflux nem volt olyan elterjedt, mint napjainkban. Ezeknek a betegségeknek a kialakulásáért az étrendünk tehető felelőssé. Naponta fogyasztunk olyan élelmiszereket, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak tartósítószereket, adalékanyagokat, ízfokozókat. Néhány kutatás azt bizonyítja, hogy nem… Tovább: Reflux és paleo étrend »

Reflux és sport nem zárják ki egymást

Reflux és sport nem zárják ki egymást

Mindannyiunk életében fontos szerepet játszik, avagy kellene játszania a sportnak. A testmozgás része az egészséges életmódnak. Ezért kezdik el a tornagyakorlatok bevezetését az ember életébe már óvodáskortól, ami majd folytatódik az iskolában is. Ezután vagy kimarad életünkből, vagy önállóan sportolunk. Kérdés, hogy amikor betegség alakul ki valakinél, abba kell-e hagyni… Tovább: Reflux és sport nem zárják ki egymást »

Reflux 2024