Hírek víz és Reflux témában

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés elleni természetes szerek

Gyomorégés során szervezetünk túlságosan sok savat termel, mely nem képes felszívódni. Ilyenkor fájó, égető érzést érzünk gyomrunkban és esetenként nyelőcsövünkben is. Ilyen alkalmakkor nem érdemes gyógyszerekhez fordulni, mert hosszú távon ezek nem képesek elhárítani a bajt, inkább gyomorégés elleni természetes szereket használjunk, és igyekezzünk egészségesen élni, mert csak így tudjuk… Tovább: Gyomorégés elleni természetes szerek »

A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető

A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető

A reflux betegség a gyógyszerek segítségével kezelhető, de vannak olyan természetes szerek is, amivel bár gyógyítani nem lehet, de a kellemetlen tüneteken sokat lehet javítani. A reflux almaecet fogyasztásával is enyhíthető, bár sok orvos savassága miatt tiltólistára teszi az almaecetet. A természetgyógyászok azonban kifejezetten azt ajánlják, hogy naponta fogyasszunk 1-2… Tovább: A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető »

Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz?

Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz?

Az elmúlt években jelent meg a gyomorsav vízzel történő kezelése. Ebben az eljárásban nem sima vizet használnak, hanem lúgos vizet. A lúgosítás, mint az egészségmegőrzés eszköze igen nagy népszerűségnek örvend világszerte. Eme eljárás szerint a gyomorsav túltengés ellen lúgos vizet kéne fogyasztanunk, mely normál szinten tartaná a gyomorsavat. A kutatók… Tovább: Jótékonyan hat gyomorsav ellen a víz? »

Segít gyomorégésre víz fogyasztása?

Segít gyomorégésre víz fogyasztása?

A gyomorégés érzését bizonyára sokan tapasztalták egy kiadós étkezés, főleg zsíros ételek fogyasztása után. Ha elhanyagoljuk a tüneteket, később komoly szövődményei lehetnek. Gyomor- és bélfekély alakulhat ki, mivel a gyomorsav kimarja a szervek nyálkahártyáját, így okozván egy életre szóló komoly betegséget. Bár egyre többen szenvednek a gyomorégés, puffadás tüneteitől, mégis… Tovább: Segít gyomorégésre víz fogyasztása? »

Reflux 2024