0

Örökölhető-e a reflux?

A reflux betegség egy emésztőrendszeri megbetegedés, amely általában a nem megfelelő életmód miatt alakul ki. Vannak azonban esetek, amikor örökletes tényezőkre vezethetők vissza. Sok kutatást végeztek azzal kapcsolatban, hogy örökölhető-e a reflux. A legtöbb esetben kimutatható volt, hogy gének alapján is örökölhető, azonban az sem kizárt, hogy a betegség kialakulásáért a családban lévő egészségtelen, rossz szokások tehetők felelőssé.

Svéd kutatók végeztek el egy bizonyos kísérletet ikerpárokon, amely azt bebizonyította, hogy e betegség kb. 30 százalékban örökölhető gének alapján. Ez azt bizonyítja, hogy a reflux bár örökölhető, azonban a kialakulásáért más tényezők tehetők felelőssé. A nem megfelelő életmód olyan génállománnyal ötvözve, amely alacsony mértékben is, de hordozza a reflux betegséget, nagyon nagy befolyással lehet az emésztőrendszerre.

Örökölhető-e a reflux

Örökölhető-e a reflux

Azon személyeknek, akiknek idősebb családtagjaiknál is gyakori a reflux betegség előfordulása, mindenképpen oda kell figyelniük az étrendjükre, szokásaikra. Attól eltekintve, hogy örökölhető-e a reflux vagy sem, ezeknek az embereknek érdemes kerülniük a túlzott, nagy mennyiségű zsíros ételek fogyasztását, az alkoholt, a koffeint és más savtermelő élelmiszereket, italokat.

A géneknek fontos szerepük van a betegségek kialakulásában. Azt, hogy örökölhető a reflux, kis százalékban ugyan, de kimutatták, így ha jelentkeznek a tünetetek, érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, hogy tanácsai és/vagy gyógyszeres kezelés révén legyőzzük a betegséget.

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024