1

Új gyógyszer gyomorégés ellen

A gyomorégést általában a túlzott savképződés okozza. Ez ellen számos gyomorsavképződést gátló vagy csökkentő gyógyszert fejlesztettek ki. Létezik azonban egy új gyógyszer gyomorégés ellen, melynek újdonsága nem régiségében rejlik, hanem abban, hogy az eddigi felhasználási területein kívül újabban gyomorégésre is használható: az úgynevezett savközömbösítő gyógyszerekről van szó.

A savközömbösítők eddig is nagyon fontos gyógyszerek voltak, viszont régen gyomorfekély ellen használták őket. Mára inkább gyomorégés és más emésztési problémák esetén szednek savközömbösítőket. Ez az új gyógyszer gyomorégés ellen leginkább abban különbözik a többitől, hogy recept nélkül is kapható. Hatása egyszerű kémián alapul: lúgos tulajdonsága révén a savközömbösítő átalakítja a gyomorsavat, sót képez, ami által kevesebb lesz a sav.

Új gyógyszer gyomorégés ellen

Új gyógyszer gyomorégés ellen

A gyógyszertárakban rengeteg féle savközömbösítő gyógyszer kapható. A leghatékonyabb és a legnépszerűbb a nátrium-hidrogénkarbonát (nátrium-bikarbonát, szódabikarbóna), ami perceken belül képes csökkenteni a túlzott savképződés következtében kialakult gyomorégést. Vigyázunk azonban arra, hogy ne szokjunk rá a savközömbösítők szedésére, és csekély problémák miatt ne ez legyen az első, amit beveszünk, ugyanis túlzott szedése káros is lehet.

Tévhit, hogy az ilyen készítmények korlátlanul szedhetők orvos felügyelete nélkül, ugyanis sok más gyógyszerre gyakorolhatnak hatást, és módosíthatják azok hatóanyagait, vagy gátolhatják felszívódásukat. Mindig tartsuk be a termék csomagolásán előírt felhasználási mennyiséget!

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Új gyógyszer gyomorégés ellen"

  1. szuz ilona szerint:

    gyomor gyulladast allapitott meg a gyomortukrozes utan az orvos ‘emanera esomeprazol a hatoanyag ajalott az orvosomkerem ha lehet a velemenyezest

Írj most.

Küldés
Reflux 2024