0

A gyomorégés kezelése

Mivel a gyomorégés a reflux betegség egyik tünete, a gyomorégés kezelése tüneti kezelésnek minősül. Másképp szólva nem a kiváltó okot és magát a betegséget, hanem annak a tünetét igyekszünk megszüntetni. Természetesen fontos a légcsőbe feljutó sav közömbösítése már csak azért is, mivel a fájdalom mellett megszüntetjük ezzel a légcső nyálkahártyáját veszélyeztető “támadást” is.

A különböző házi praktikák bevetése a gyomorégés kezelése érdekében veszélyekkel járhat. Tudjuk, hogy a közönséges szódabikarbóna gyorsan semlegesíti a sósavat, és megszünteti a gyomorégést. A probléma akkor kezdődik, ha rendszeresen és nagyobb mennyiségben kerül szervezetünkbe a nátrium-bikarbonát. Megváltoztatja a vér kémiai vegyhatását, és a túlzott nátriumbevitel révén szívproblémákat okozhat. Emellett a felszabaduló széndioxid puffadást, teltségérzetet vált ki.

Gyomorégés kezelése

Gyomorégés kezelése

Gyógynövényeket is használhatunk gyomorégés kezelése céljából. Teakeverék készíthető a kamilla, bodzavirág, cickafarkfű, akácvirág és csalánlevél felhasználásával. Bár ezen gyógynövények jó hatással vannak a gyomor működésére, és savtúltengés esetén is ajánlják, nem jelenthetjük ki, hogy a teakeverék mindenkinek megoldja a problémáját. Nem létezik egy egységes formula a gyógynövények keverési arányát tekintve, esetenként egyik vagy másik gyógynövény bizonyulhat hatásosabbnak.

A gyomorégés kezelése savlekötőkkel. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható savlekötők aránylag gyorsan közömbösítik a gyomorsavat, ezáltal megszűnik a gyomorégés, ám hatásuk csak rövid ideig tart, nem nyújtanak hosszú távú védelmet.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés kezelése Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024