0

A gyomorsav megkötő ételek előnyeiről

A túlzott gyomorsavtermelés egy emésztőrendszeri probléma, mellyel sokan küzdenek. Ezt a problémát nagyon sok tényező okozhatja, legfőképp a nem megfelelő étkezés. A nagy mennyiségű, nehezen emészthető ételek, valamint az alkoholos italok hatására megnő a gyomorsavtermelés, de más betegség tüneteként is jelentkezhet. A gyomorsavtermelés szabályozásáért sokat tehetünk gyomorsav megkötő ételek fogyasztásával.

A gyomorsav megkötő ételek közé tartoznak az alacsony cukortartalmú zöldségek és gyümölcsök: zeller, spenót, rebarbara, gyömbér, brokkoli, sárgarépa; áfonya, körte, barack, eper, málna. Magas antioxidáns tartalmuk miatt rendkívül ajánlottak gyomorsavtúltengésre. Ezek a zöldségek és gyümölcsök könnyen bevihetőek az étrendünkbe, például reggelire turmix formájában. Lehet ötvözni is ezeket: a spenótot körtével, eperrel, banánnal, almával, kevés tejjel; a sárgarépát banánnal, zellerrel, naranccsal. Emellett fogyaszthatók köretként, a gyümölcsök pedig desszertként szolgálhatnak a károsan befolyásoló magas cukortartalmú édességek helyett.

Gyomorsav megkötő ételek

Gyomorsav megkötő ételek

A gyomorsav megkötő ételek családjába tartoznak a teljes kiőrlésű péksütemények illetve -kenyér, a pászka, a barna rizs. Ezek a készítmények felszívják a gyomorsavat. Célszerű magas rosttartalmú élelmiszereket is fogyasztani, mint például a zabpehely vagy a zabkorpát tartalmazó készítmények, melyek reggeliként turmixszal társíthatók. Ezek a gabonafélék nagyon magas rosttartalmúak, könnyen felszívják a folyadékot.

Azok, akik gyomorsavtúltengéssel küzdenek, érdemes minél több gyomorsav megkötő ételt fogyasztaniuk, mivel ezzel a természetes utat választják a probléma leküzdésében. A gyomorégés rendkívül kellemetlenné válhat, ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztásával részlegesen vagy akár teljesen megszüntethető.

  
Iktatva: Ételek, Gyomorsav Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024