0

A gyomorsav túltengés tünetei

A gyomorsav túltengés tüneteivel nagyon sok ember küzd nap mint nap. Ezek közül a legkellemetlenebb a gyomorégés. A gyomorégést leginkább a mellkasunkban érezzük, amikor túl sok gyomorsav termelődik. Gondot akkor okozhat, ha feljut a nyelőcsőbe. A nyelőcső nyálkahártyája nem rendelkezik olyan védekező mechanizmussal mint a gyomorfal, ezért ha a gyomorsav feljut a nyelőcsőbe, az gyulladásokat, fekélyeket okozhat.

Gyomorsav túltengés tünetei

Gyomorsav túltengés tünetei

A gyomorsav túltengés tünetei közé tartozik a hasfájás is. Ha elnehezedést, fájdalmat érzünk gyomrunkban, könnyen lehet, hogy ezzel a problémával küzdünk. A gyomorsav túltengés szabályozható különböző diéták és készítmények segítségével. Problémát akkor jelenthet, ha a savtúltengés gyomorfekély vagy stressz miatt alakult ki.

Amennyiben a gyomorsav túltengés tünetei rendszeresek, olykor elviselhetetlenné válnak, és általában az emberek számára csak ekkor tudatosul, hogy változtatásokra van szükség. A gyomorsav túltengés csökkenthető megfelelő diéta alkalmazásával. Fontos kerülni a szénsavas üdítőket, az alkoholos, koffeines italokat és a túl zsíros ételeket. Ugyanakkor sok zöldséget, gyümölcsöt és gabonafélét kell fogyasztani.

Ha a gyomorsav túltengés tünetei gyakran előfordulnak, akkor orvoshoz kell fordulni. A savmegkötő gyógyszerek hatékonyak, megszüntetik a gyomorégést, viszont ha túl magas dózisban szedjük, ellentétes hatást érünk el, és még több sav termelődik. Először érdemes megpróbálkozni a természetes gyógymódokkal, gyógyfüvekkel, életmódváltással, hisz ezeknek nincsenek káros mellékhatásaik, mint a gyógyszereknek.

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024