0

A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk

A reflux napjaink egyik legelterjedtebb emésztőrendszeri megbetegedése. A tünetek enyhítésére azonban mielőtt gyógyszeres kezeléshez folyamodnánk, a reflux betegségre a természetgyógyászatban is találunk hasznos módszereket, amelyekkel nagyon jó eredményeket érhetünk el.

A reflux betegségre a természetgyógyászatban használt egyfajta kínai kávé rendkívül pozitív hatást eredményezett. Köztudott, hogy a reflux betegek számára tilos a kávéfogyasztás, ugyanis a koffein irritálja a nyelőcső alsó rekeszizmát, és gyulladást is okozhat, viszont ez a kávé egy olyan gombából készül, amelynek lúgosító hatása van, ezáltal használatával csökken a gyomorsavtermelés is. Ezen kívül szabályozza a vérnyomást, és nagyon sok más jótékony hatással is rendelkezik.

Reflux betegségre a természetgyógyászatban

Reflux betegségre a természetgyógyászatban

A reflux természetgyógyászati kezeléseként szintén hasznos a cékla fogyasztása. A cékla leve is lúgosító hatású, ezáltal közömbösíti a gyomorsavat, emellett más területeken is nagyon hasznos zöldség, rengeteg vitamint tartalmaz. Ezen kívül érdemes gyógyteákat fogyasztani, egyszerre kis adagokban naponta többször étkezni, és tudatosan táplálkozni, kerülvén a savtermelő ételeket, italokat. Célszerű ugyanakkor sok zöldséget fogyasztani (például sárgarépát vagy főtt burgonyát).

A reflux betegségre a természetgyógyászatból nagyon sok jótékony módszert alkalmazhatunk, amelyek garantáltan csökkentik a kellemetlen tüneteket. A természet adta gyógymódok sokat segíthetnek, ha azonban mégsem bizonyulnának eléggé hatékonyaknak, akkor érdemes felkeresni háziorvosunkat vagy egy szakorvost, és az általuk ajánlott gyomorsavcsökkentőket, savmegkötőket használni.

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024