0

A reflux ájulás esetén veszélyt jelenthet

A kezeletlen reflux súlyos következményekkel is járhat, hisz ha nem kezelik a savas visszafolyást, akkor idővel nyelőcsőrákot is okozhat. A reflux ájulás esetén még veszélyesebb. Az öntudatlan beteg gyomrából a gyenge záróizmok miatt könnyedén visszafolyik a sav a nyelőcsőbe. Ez főleg akkor lehet veszélyes, amikor a beteget vízszintes helyzetbe fektetik.

A reflux ájulás következtében azért veszélyes, mert ha nagyobb mennyiségű sav jut a nyelőcsőbe, akkor fulladást is okozhat, amennyiben nem megfelelően fektetik le a beteget. Ezért is fontos, hogyha ájult embert veszünk észre, inkább oldalra fordítsuk, mint hanyatt, és a lehető leggyorsabban hívjunk hozzá orvost.

Reflux ájulás

Reflux ájulás

Az ájulás még egészséges embernél is komoly problémákat okozhat, nemhogy betegeknél. A reflux ájulással nem hozható kapcsolatba, hanem inkább mint rizikófaktort említhetjük. Az ájulás következtében a sav mellett a kisebb ételdarabok is a nyelőcsőbe kerülhetnek, ezáltal nagyobb a veszélye a fulladásnak. Épp ezért lenne fontos, hogy minden reflux beteg valamilyen szinten tudassa a környezetében élőkkel, hogy milyen problémával küszködik.

A reflux ájulás esetén akkor játszik nagy szerepet, ha az ájulás olyankor következik be, amikor a beteg nemrég étkezett. Ilyenkor ugyanis a legnagyobb a savvisszacsorgás a nyelőcsőbe. Azonban ha a beteg rendszeresen szedi a gyógyszereket, akkor ez a visszacsorgás nagymértékben csökkenthető.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024