0

A reflux álmosság esetén intenzívebb

A reflux betegség komolyan érinti a betegek egész életét, hisz szinte nincs olyan napszak, amikor ne szenvednének a kellemetlen tünetektől. A reflux-álmosság kapcsolat már rég közismert, hisz az esetek nagy részében a tünetek éjszaka fokozódnak a vízszintes testhelyzet miatt. Ezért lenne fontos, hogy a refluxban szenvedők megtalálják a legjobb pózt éjszakára, és rendelkezzenek speciális matraccal.

A reflux álmosság esetén sokkal intenzívebb, ilyenkor gyakoribbak a kellemetlen tünetek. Mivel a fáradt szervezet sokkal ingerlékenyebb, így az enyhébb tüneteket sem képes megfelelően kezelni. Sok esetben a betegek bele sem gondolnak, hogy a betegségük mennyi mindenre kihathat. Például ha álmosak, akkor nehezebben végzik el a napi teendőket, de autót vezetni is sokkal veszélyesebb.

Reflux álmosság

Reflux álmosság

A fent említett okok miatt is fontos, hogy a reflux álmatlanság kapcsolatról minél többet tudjanak meg az orvosok, hogy minél előbb olyan gyógyszert fejlesszenek ki, ami igazán hatásos lehet az éjszakai savvisszafolyás megelőzésére. Ennek érdekében folyamatosan végeznek kísérleteket.

Azért, hogy ne okozzon a reflux álmosságot, lényeges, hogy az orvos tanácsait megfogadja a beteg, és lefekvés előtt két órával már ne fogyasszon semmi szilárd ételt. Az a legjobb, ha csak szénsavmentes ásványvizet iszik a beteg. Amennyiben a legfontosabb szabályokat betartja, nagy eséllyel kerülhető el a másnapi álmosság.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024