0

A reflux és terhesség között gyakori az összefüggés

Az élethez hozzátartozik a gyerekvállalás, még akkor is, ha ez egészségünkre nézve néha sok kockázattal jár. Melyek lehetnek ezek a kockázatok? A terhesség nem betegség, csak más állapot – mondják sokan. Ez így igaz, de a kilenc hónap alatt jelentkezhet néhány kisebb-nagyobb egészségügyi probléma. Például kialakulhat reflux terhesség ideje alatt.

A sok kismama boldog, babaváró hónapjait megkeseríti a reflux betegség, ami a terhesség előtt nem állt fenn, soha nem volt gond a kismama emésztésével. A reflux és terhesség közötti összefüggés nem azokkal a tényekkel magyarázható, mint más esetekben, ugyanis mások a kiváltó okok.

Reflux és terhesség

Reflux és terhesség

Ez esetben a betegség oka elsősorban a hormonháztartás megváltozása – ez ellen nincs mit tenni. Szülés után helyreáll az egyensúly, és a reflux a terhesség után eltűnik. Egy másik ok lehet az, hogy a méh nyomni kezdi a gyomrot, így annak tartalma feljuthat a nyelőcsőbe. A kellemetlen tüneteket helyes testtartással, megfelelő folyadékbevitellel, gyógyteákkal, sétákkal és kis tornával csökkenthetjük.

A reflux és terhesség tehát együtt járhat. Ha csak azalatt a bizonyos kilenc hónap alatt jelentkezett, ugyanúgy el is tűnik majd. A babának ettől nem lesz semmi baja. Nem szükséges a mesterségesen előállított gyógyszerek alkalmazása sem, mivel többet árthat a magzatnak, mint használhat a kismamának. Inkább próbálkozzunk valami ügyes házi praktikával!

 

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024