1

A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető

A reflux betegség a gyógyszerek segítségével kezelhető, de vannak olyan természetes szerek is, amivel bár gyógyítani nem lehet, de a kellemetlen tüneteken sokat lehet javítani. A reflux almaecet fogyasztásával is enyhíthető, bár sok orvos savassága miatt tiltólistára teszi az almaecetet. A természetgyógyászok azonban kifejezetten azt ajánlják, hogy naponta fogyasszunk 1-2 teáskanál almaecet.

A reflux almaecet és méz keverékével kiválóan kordában tartható. Mivel minden szervezet másképp reagál a hatóanyagokra, ezért első alkalommal csak óvatosan bánjunk az ecettel. Mézből a repcemézet válasszuk, hisz az a legjobb a sav csökkentésére. A mézet azért is kell az ecethez kavarni, mert így kicsit kellemesebb lesz az íze.

Reflux almaecet

Reflux almaecet

Sokan ajánlják azt is, hogy az ecetet vízzel hígítsuk. A reflux almaecet hígított változatával is visszaszorítható, bár a szakértők azt tanácsolják, hogy egy kis kanál tömény ecetet fogyasszunk. Kellemetlen íze miatt az első pár alkalommal megpróbálkozhatunk a hígítással is, de idővel ajánlatosabb tömény formában bevinni a szervezetbe.

A reflux almaecet kapcsolatot azért utasítják el az orvosok, mert az ecet önmagában savas. Ugyanakkor egyes vélemények szerint a szervezetbe jutva lúgosító hatást vált ki. Ezért is lehet hatásos a reflux esetén is, hisz a refluxban szenvedő betegek esetén az a legfontosabb, hogy semlegesítődjön a túlzott mértékben képződött gyomorsav.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , , , ,

Egy hozzászólás "A reflux almaecet fogyasztásával enyhíthető"

  1. zsuzsa szerint:

    Az almecet nem ront a gyomorerózión?

    Köszönöm a választ

Írj most.

Küldés
Reflux 2024