0

A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata

Bár a reflux betegség egyre gyakoribb, mégis kevés beteg ismeri fel a bajt, és fordul időben orvoshoz. A reflux betegségről nem árt tudni, hogy bizonyítottan okozója lehet a visszatérő, vagy épp megmagyarázhatatlan arcüreggyulladásnak is. A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata már kimutatott, mégis még mindig kevés az olyan fül-orr-gégész szakorvos, aki egy ilyen visszatérő probléma esetén refluxra gondol.

A reflux arcüreggyulladás esetén csak akkor okolható, ha idült, tehát folyamatosan visszatérő arcüreggyulladásról beszélünk. Amennyiben nem visszatérő az arcüreggyulladás, akkor nem valószínű, hogy ennek okozója a reflux betegség. Mindenképp, amennyiben többször jelentkezik az említett betegség, érdemes egy belgyógyász szakorvossal is felvenni a kapcsolatot, valamint véleményt kérni tőle, hisz lehet, hogy gyógyszeres kezeléssel orvosolható lenne a probléma.

Reflux arcüreggyulladás

Reflux arcüreggyulladás

Amennyiben bizonyított a beteg esetében a reflux-arcüreggyulladás kapcsolata, akkor a mielőbbi kezelés megkezdése lehet csak gyógyír a problémára. Egy szakképzett orvos is nehezen talál kapcsolatot a két betegség között, nemhogy a laikus páciens.

A reflux az arcüreggyulladás egyik olyan kiváltó oka lehet tehát, ami csak hosszas vizsgálatok folyamán derülhet ki, vagy épp későn, amikor már betokosodott az arcüregbe a genny. Ebben az esetben is fontos a reflux kezelése, hisz miután kigyógyították a pácienst az arcüreggyulladásból, a reflux miatt könnyen vissza is eshet.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024