0

A reflux dió fogyasztása után nem súlyosbodik

A dió rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, de mivel magas a kalóriatartalma, kevesebb mennyiséget fogyasztunk belőle. A reflux dió fogyasztása után sem lehet rosszabb. Bár kissé savas csonthéjas gyümölcs, időnként nyugodtan lehet fogyasztani. Heti egy alkalommal ajánlatos az étrendbe iktatni. A dió jó tulajdonsága, hogy sütve vagy főzve sem veszít vitamin- és tápanyagtartalmából.

A reflux dió fogyasztás esetén csak abban az esetben lehet súlyosabb, ha egyszerre nagyobb mennyiséget fogyasztunk belőle. Mivel olyan fontos tápanyagok találhatóak benne, mint az omega 3 zsírsav, ezért lényeges, hogy kis mennyiségben a refluxos betegek is fogyasszák.

Reflux dió

Reflux dió

A dióban található zsírok segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, ezért is tartják fontosnak még a szakemberek is, hogy a diófogyasztás ne maradjon ki reflux betegség fennállása esetén sem. A reflux diófogyasztás esetén sem szokott komolyabb panaszokat okozni. Azok a páciensek, akiknél nagyon súlyosak a reflux panaszai, csak óvatosan, kis mennyiségben falatozzák e gyümölcsöt. A legjobb, ha egyszerre csak pár szemet esznek belőle.  

Az enyhe reflux dió fogyasztása után sem lesz súlyosabb, arra azonban oda kell figyelni, hogy milyen formában fogyasztjuk, hisz például a diós sütemény okozhat problémát. A szakemberek egyetértenek abban, hogy akkor a leghatásosabb a dió, ha nyersen fogyasztódik. Ebben az esetben 2-3 dió is elég naponta annak érdekében, hogy kellő mennyiségű vitamin jusson belőle a szervezetbe.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024