1

A reflux enyhítése. Van esély rá?

Milliók életét keseríti meg nap mint nap a gyomorégés vagy annak súlyosabb formája, a reflux, mely a következő tünetek alapján ismerhető fel: fáradtság, kimerültség, torokfájás, köhögés, rossz szájíz reggelenként. A tapasztalatok és vizsgálatok azt igazolják, hogy a refluxban szenvedőket éjszakánként is gyötri ez a kellemetlen betegség, pihenésük ideje alatt, s ez negatívan hat a másnapi teljesítményükre. Szerencsére a reflux enyhítése és tüneteinek megszüntetése megvalósítható.

A reflux enyhítése érdekében nem ajánlott az ecetes ételek, savanyúságok, továbbá a savat okozó ennivalók fogyasztása. Tartózkodni kell a fűszeres és csípős ételektől, továbbá mellőzzük a szénsavas, koffeines és alkoholos italokat, a citrusféléket, paradicsomot és a csokoládét, ugyanis ezek felelősek lehetnek a tünetek kialakulásáért.

Reflux enyhítése

Reflux enyhítése

Fogyasszunk zsírmentes ételeket, sovány húsokat, ugyanis a zsír felerősíti a gyomorégést. Ajánlott kisebb adagokban étkezni, és hagyjunk kellő időt az ételnek a gyomorba jutáshoz, tartsunk szünetet a falatok között a gyomorégés elkerülése, illetve a reflux enyhítése végett.

A refluxban szenvedő páciensek tartózkodjanak a szűk vagy szoros ruhák viselésétől, mivel ezek nyomást gyakorolnak a gyomorra. Kerülni kell a stresszhelyzeteket, ugyanis stressz következtében nagyobb mennyiségű gyomorsav termelődik, ami fokozza a gyomorégést. A refluxot kiváltó tényezők egyéneként különböznek, ezért jó, ha szakorvos segítségét kérjük a kiváltó okok megállapításában, továbbá a reflux enyhítésében és kezelésében.

 

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: ,

Egy hozzászólás "A reflux enyhítése. Van esély rá?"

  1. jános szerint:

    Nagyon ellentmondásosak az információk a különböző fórumokon. Például egyik írás a paradicsomot javallja , a másik kifejezetten tiltja. Ugyanez a helyzet a 12%-os tejföllel , pisztáciával , és sok más élelmiszerrel. Minél több cikket olvasok , annál jobban elbizonytalanodok. A 20 000 forintos “csodakészítményeket” , amiket csak az interneten lehet rendelni , betiltanám , ha rám lenne bízva. A legtöbb lista olyasmiket tartalmaz , amikről egy egyszerű ember nem is tudja , hogy mi. Ha valaki tudna fogyasztható konkrét ételeket írni előrehaladott refluxra megköszönném
    Pl. ilyen olyan kenyér , lehet-e egyáltalán bármilyen húst vagy tejterméket , gyümölcsöt , sajtot ,zöldségfélét stb enni ? Nagyon sok javallat van magvakra , de egyrészt egyik sem egyértelmű . De igazából a magvakat inkább a mókusok eszik , én a minden napi életben naponta fogyasztható javaslatoknak örülnék.
    köszönöm

Írj most.

Küldés
Reflux 2024