0

A reflux fekvés alatt kellemetlen tüneteket okozhat

A túlzott savtermeléssel együtt járó reflux fekvés során okozza a legtöbb kellemetlenséget a betegeknek. Mivel vízszintes helyzetben a gyomor és a nyelőcső egy vonalba kerül, ezért nagyon könnyen vissza tud jutni a sav a nyelőcsőbe. Ezért lényeges, hogy a refluxban szenvedő betegek megtalálják a megfelelő testhelyzetet az alváshoz.

A reflux fekvés alatt olyan kellemetlen tünetek okozhat, mint a nyelőcső savas felmaródása. Ha ez hosszú időn keresztül fennáll, akkor egy idő után felsebesedik a nyelőcső, ami akár ki is fekélyesedhet. Ezért is lényeges, hogy a sav mennyiségét a lehető legjobban csökkentsük. Ezzel az éjszakák mellett a nappalok is sokkal kellemesebbek lesznek.

Reflux fekvés

Reflux fekvés

A betegek számára nagyon fontos, hogy a reflux fekvés közben kevésbé okozzon kellemetlen tüneteket. Azért, hogy fekvés során se kelljen a tünetektől szenvedni, jó megoldás, ha egy nagyobb párnát tesz a beteg a feje alá. Ezzel a nyelőcső magasabbra kerül, mint a gyomorszáj, így kevesebb sav tud visszafolyni.

Annak érdekében, hogy a reflux fekvés alatt is elviselhető legyen, alapvető dolog lenne, hogy lefekvés előtt két órával már ne egyen semmit a beteg, és vacsorára inkább olyan élelmiszert válasszon, ami könnyen emészthető. Jó megoldás lehet vacsorára a teljes kiőrlésű gabonából készült pékipari termékek fogyasztása gyógyteával.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024