0

A reflux fogyás után elviselhetőbbé válik

Gyomorégés gyakran előfordul az embereknél. Ennek sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget, pedig komolyabb betegséggel is végződhet, ha nem vesszük elég komolyan, és nem kezeljük időben. A reflux betegségnek is egyik fő tünete a gyomorégés. Reflux során a nem megfelelően működő nyelőcső záróizma miatt a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe. Vannak különböző praktikák a betegség kezelésére. Többek között a reflux fogyás segítségével is enyhíthető.

A betegségnek gyakran megtévesztő tünetei vannak, amelyekből másra következtethetünk. A reflux azonban lassan civilizációs betegséggé válik. Vannak olyan befolyásoló tényezők, melyekre érdemes odafigyelnünk, mivel növelik kialakulásának lehetőségét. Ilyen például a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a zsíros ételek fogyasztása és a túlsúly. Aki súlyproblémákkal küszködik, kövessen egy hatékony fogyókúrát, mivel a reflux fogyás esetén akár el is tűnhet.

Reflux fogyás

Reflux fogyás

Amikor betegségekről van szó, mindig beszélni kell a megelőzésről is – ez általában az egészséges táplálkozásról szól. A refluxbetegeknek is kerülniük kell a túlzott mennyiségű zsíros, savas, fűszeres, szénhidrátban gazdag táplálékok fogyasztását. Ha a reflux fogyás után is fennáll, gyógyszeres kezelést kell alkalmazni, figyelvén arra, hogy a kiváltó okokat elkerüljük.

Az orvosok szerint annál az embernél, aki túlsúllyal küzd, nagyobb az esélye a reflux kialakulásának. Ezért követni kell egy általuk előírt étrendet – akár a gyógyszeres kezelés mellett is –, hogy a reflux fogyás következtében elviselhetőbb, tünetmentesebb legyen.

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024