0

A reflux kezelése gyógynövényekkel

A reflux betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. Eredményeképpen a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket és komoly problémákat is okozhat. Sokan nem gondolnak arra, hogy a gyomorégés vagy a kellemetlen égő érzés a torokban a reflux betegség tünetei lehetnek. Éppen ezért kevesen próbálnak meg tenni valamit a panaszok megszüntetésére, pedig amennyiben időben tudomást szerzünk betegségünkről, a reflux könnyen kezelhető gyógynövényekkel is.

Gyomorsavra napjainkban egyre több gyógyszer kapható a patikákban, azonban a betegség kezdeti szakaszában érdemes kipróbálni néhány alternatív módszert, például a reflux-kezelést gyógynövényekkel.

Reflux kezelése gyógynövényekkel

Reflux kezelése gyógynövényekkel

Számos, nagyszüleink által is ismert gyógynövény létezik a reflux kezelésére, melyek közül a három leggyakrabban alkalmazott gyógyfű: a gyömbér, a kamilla és a borsmenta. Ezek hatásosan enyhítik a gyomorrontást és a gyomorégés kellemetlen tünetét. A gyömbér enyhülést hoz a savas refluxtól szenvedő beteg számára és segíti az emésztést. A kamilla csökkenti a gyomorsavat, míg a borsmenta nyugtatja a gyomrot.

A reflux kezelése más gyógynövényekkel is eredményes lehet. Ilyen például az újabban egyre kedveltebb benedekfű vagy ismertebb nevén bogáncs. A datolyaszilvát is egyre többen használják reflux kezelésére. Fontos megjegyezni, hogy mielőtt gyógynövényeket kezdünk használni, tanácsos orvoshoz fordulni. Így biztosan tudható, hogy a gyógynövények milyen hatással lehetnek szervezetünkre.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024