0

A reflux kezelése természetes úton

A reflux egy emésztőrendszeri betegség, mely sajnos a lakosság közel felét érinti, mégsem tudunk róla eleget. Ez talán azért van, mert az egyértelmű tüneteknek – mint például a gyomorégés vagy az indokolatlan hányinger – nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget. A reflux betegség igencsak sok kellemetlenséggel jár, nagymértékben csökkentheti az életminőségét. Nem csoda tehát, hogy aki tapasztalta, törekszik a reflux kezelésére, elsősorban természetes úton.

Napjainkban egyre bővül a reflux betegséggel diagnosztizált betegek száma. Ennek oka a felgyorsult életmódunk, és az, hogy nem figyelünk oda étkezési szokásainkra. A reflux betegség tulajdonképpen a nyelőcső és gyomor közti záróizom gyengeségét jelenti. Mivel a záróizom nem működik megfelelően, a gyomortartalom visszajuthat a nyelőcsőbe. Bár a betegség nem gyógyítható, de a reflux nagyon jól kezelhető természetes úton.

Reflux kezelése természetes úton

Reflux kezelése természetes úton

A reflux kezelése természetes úton akkor lehet a legeredményesebb, ha még a betegség kezdeti szakaszában elkezdünk foglalkozni vele. Például az akupunktúra vagy a has- vagy talpmasszázs nagyon jól szabályozza az emésztőszervek működését.

Egy másik bizonyítottan eredményes eljárás a reflux természetes úton történő kezelésére a gyógyteák és a lúgos gyógyvizek fogyasztása. A gyógyteák közül számos gyógynövényből készített tea alkalmas, mint például a kamilla, cickafark és orbáncfű. A gyógyfüvekből készített teát kúraszerűen ajánlott fogyasztani kb. hat héten át. A gyógyvizeket pedig étkezés után egy-két órával jó fogyasztani.

 

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024