0

A reflux tünetei gyerekeknél

A reflux sok kellemetlenséggel járó betegség, ami gyakran előfordul a gyerekeknél is. A betegséget a túlzott gyomorsavtermelés okozza, ami feljuthat a nyelőcsőbe és a szájüregbe. A felöklendezett sav nagyon sok más betegség kialakulását is elősegíti, mint például gyulladások a garatban és/vagy nyelőcsőben, emellett a fogak épségét is veszélyezteti. A reflux tünetei gyerekeknél nagyon eltérőek, változatosak.

Előfordulhat az, hogy a gyerek szervezete a tünetek közül csak néhányat produkál, ez pedig problémát okozhat a diagnosztizálásban. Mindemellett a reflux tünetei gyerekeknél igencsak feltűnőek, ezért a szülő – ha nem is sikerül megállapítania, hogy gyereke milyen betegséggel küzd – azt azonnal észreveszi, hogy a gyerek szervezetével nincs minden rendben.

Reflux tünetei gyerekeknél

Reflux tünetei gyerekeknél

A reflux tünetei gyerekeknél általában gyakori hányás és köhögés formájában nyilvánulnak meg. Jellemző, hogy a gyerek rendszeresen visszautasítja az ételt, gyakran fáj a hasa, gyomorégésre panaszkodik, sőt az is előfordul, hogy tüdőgyulladása lesz. A rendszertelen táplálkozás miatt a gyerek elkezd fogyni, növekedése lelassul, esetleg teljesen leáll.

Ha a szülő a reflux tüneteit tapasztalja gyerekénél, azonnal orvoshoz kell fordulnia, mivel a gyerek szervezete még fejlődésben van, és a reflux károsan befolyásolhatja a növekedését. A reflux gyerekeknél a legtöbb esetben könnyen gyógyítható gyógyszeres kezeléssel, illetve étrendváltoztatással, ezért érdemes minél előbb orvosolni a problémát, mielőtt a reflux újabb betegségeket okozna.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024