0

Az epés reflux okai

Az epés reflux kialakulásának okai közé tartozik a nem megfelelő étkezés. Az epe a zsírok lebontásában, megemésztésében játszik fontos szerepet. Az epében sók találhatók, amelyek segítenek a zsírok lebontásában, azonban ha egyoldalúan étkezünk, és étrendünk nagyrészt zsírokból, cukorból és szénhidrátból áll, azon kívül, hogy az epe nem tud megbirkózni ezekkel, más betegségek is kialakulnak.

Az epés reflux okai közé sorolható a hosszan tartó gyógyszeres kezelés is, ugyanis minden hasonló anyag az epében bontódik le, és a gyógyszerek tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek káros hatással vannak az epeműködésre. A hibás epeműködés amennyiben refluxszal párosul, az igencsak kellemetlen tüneteket produkál. Mivel a gyomortartalom akadálymentesen visszaáramolhat a záróizom nem megfelelő működése miatt, így az epe zöld színű keserű váladéka feljut a szájüregbe.

Epés reflux okai

Epés reflux okai

Az epés refluxot kiváltó okok közé tartozik a fűszeres ételek fogyasztása is. A fűszerek nem csak az epeműködést nehezítik meg, hanem a záróizmot is nagyban károsítják, irritálják, és emelik a gyulladások kialakulásának kockázatát.

Tehát az epés reflux okai közé nagyon sok tényezőt besorolhatunk. Nagyon fontos a megfelelő étrend kialakítása, a testmozgás és a nyugodt életmód. Fontos továbbá az, hogy amikor étkezünk, próbáljunk nyugodtak maradni, alaposan rágjuk meg az ételt, és ne fogyasszunk nagy mennyiségeket egyszerre, hogy ne táguljon ki a gyomrunk, mivel az a gyomorsavtermelés növekedéshez vezethet.

  
Iktatva: Okai, Reflux Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024