0

Az epés reflux

Az epés reflux folyamatosan kellemetlen tünetekkel járó betegség. Amennyiben a hibásan működő nyelőcső végén lévő záróizom epeproblémákkal is párosul, az megkeseríti a beteg mindennapjait. Hosszú távon a legtöbbet azzal tehetünk, ha változtatunk az étrendünkön. A finomított szénhidrátok amellett, hogy lassítják a gyomorsav okozta gyulladásoknak a gyógyulását – főképp a kelesztett tésztából készültek – epés reflux esetében károsak lehetnek a szervezetre.

Epés reflux fennállása esetén a diéta nélkülözhetetlen. A zsíros és nehezen emészthető ételek kerülése létfontosságú, hisz ha nagy mennyiségben fogyasztunk ilyen összetételű ételeket, az epe nem képes megbirkózni a zsírok lebontásával, így ha közben refluxunk van, a feljövő gyomorsav mellett tapasztalhatunk egy zöld színű, nagyon keserű váladékot, amely nagyon kellemetlen tünetekkel jár.

Epés reflux

Epés reflux

Ha epés refluxra utaló jeleket észlelünk, azonnal orvoshoz kell fordulni. A túlsúly ilyenkor problémát jelenthet, hisz a túlsúlyos emberek emésztőrendszere sokkal gyengébb, mint egy normál testalkatú emberé, ezen kívül náluk gyakran előfordul cukorbetegség, ami még nagyobb problémát okoz, ha refluxszal párosul.

Az epés refluxtól szenvedő embereknek általában kerülniük kell a dohányzást, az alkoholos italokat és a cukortartalmú ételeket. Ezek nagyon káros hatással lehetnék, és fokozzák a tünetek gyakoriságát és intenzitását. Az epés reflux egy emésztőrendszeri megbetegedés, amelynek a tünetei csillapíthatók, esetleg tünetmentessé válhatunk, viszont a végleges gyógyulás nem túl gyakori, így minden részletre figyeljünk oda alaposan.

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024