0

Diéta gyomorsav túltengés esetén

Azok az emberek, akik gyomorsav túltengéssel küzdenek, kénytelenek diétázni. Az emésztési problémák előfordulásáért a nem megfelelő étrend, a kevés mozgás és a stressz tehet. A diétának gyomorsav túltengés esetén olyan élelmiszereket kell tartalmaznia, amelyek nem savtermelő tulajdonságúak, és lehetőleg csökkentik is a gyomorsavtermelést.

A reggeli diétának gyomorsav túltengés esetén tartalmaznia kell rostokat. Ilyen élelmiszer például a gabonapehely, amely tejjel fogyasztva nemcsak egészséges, hanem csökkenti a gyomorsavtermelést is. Fontos, hogy egy étkezés során kisebb adagokat fogyasszunk. Két órával később fogyaszthatunk gyümölcsöt, datolyát, almát, banánt, barackot, ezek a gyümölcsök tartalmaznak növényi rostokat.

Diéta gyomorsav túltengés esetén

Diéta gyomorsav túltengés esetén

A diétának gyomorsav túltengés esetén nagyon alaposnak kell lennie, fontos, hogy ebédkor se fogyasszunk zsíros ételeket vagy magas cukortartalmú édességeket desszertként. Ilyenkor érdemes fehér húst fogyasztani, grillezve vagy párolva frissen párolt zöldségekkel, mint amilyenek a brokkoli, a sárgarépa vagy a spárga.

A gyakran előforduló tünetek elkerülése végett a betegnek nem szabad étkeznie túl későn. Tehát 18 óra után már érdemes elkerülni a nagy lakomákat, hisz a kevés mozgás miatt az emésztés is lelassul, így még több sav termelődik. A délután folyamán a diétának gyomorsav túltengés esetén tartalmaznia kell szénhidrátot, egy kis gyógytea kíséretében, valamint növényi rostokat, esetleg élő flórás joghurtot. A tudatos étrend, a megfelelő életmód elengedhetetlen azok számára, akik gyakran szembesülnek a tünetekkel.

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024