1

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál, a reflux.hu! Gyomorégés, reflux, gyomorsav problémák? Itt minden megtalálható. Tippek, diéta, ételek és még sok más.

Elindult a reflux információs portál!

Elindult a reflux információs portál!

  
Iktatva: Betegség, Csökkentés, Diéta, Diéta, Ételek, Étrend, Gyomorégés, Gyomorégés ellen, Gyomorégés ételek, Gyomorégés kezelése, Gyomorégés okai, Gyomorégés terhesség, Gyomorégés tünetei, Gyomorsav, Kezelése, Okai, Reflux, Terhesség, Túltengés, Tünetei

Egy hozzászólás "Elindult a reflux információs portál!"

 1. Orsi szerint:

  Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő!

  Párom miatt írok, mivel külföldön élünk és az itteni orvosi ellátás olykor nem teljesen megbízható, ezért szeretnék egy második véleményt is kapni.
  Párom krónikus asztmás és idén februárban tüdőgyulladással került kórházba. Az antibiotikum kúra egyik mellékhatásaként súlyos bélgörcs rohamot kapott, majd a betegség elmúltával refluxot diagnosztizáltak nála. Erre kapott omeprazol típusú protonpumpa gátlót, melyet két hétig kellett szednie. A tünetei ezalatt teljesen elmúltak, így leállították a kezelést és azóta rendben is volt a gyomra, olykor gyomorégésre panaszkodott, melyre az orvos utasítására gyógyteát ivott (a növény itteni neve Espineira Santa, egy brazil cserje). Nagyjából négy héttel ezelőtt azonban a tünetei hirtelen ismét előjöttek, először gyomorégés, nyomás a szegycsont mögött, majd böfögés, égő érzés lefekvéskor, és pár napon belül megtörént az első savas hányás is, ez nagyjából egy hete volt. Azóta nehéz ételek fogyasztásakor, eddig összesen 3-4 alkalommal hányt, minden esetben evés után 2-3 órával. Vissztekintve, minden alkalommal a reflux diéta súlyos megsértése után, legutóbb paradicsomsalátával tálalt szabatűzön sült húst evett.
  Most ismét tartjuk a diétát, de a neten történt utánolvasás alatt elég ijesztő bejegyzéseket találtam arról, hogy a hányás vészjósló tünet is lehet. A lapok egy része a hányást mint olykor gyakori jelenséget említi, a másik pedig súlyos szövődmény jeleként. Páromnak a hányást leszámítva semmilyen másik tünete nincs, étvágya van, sokat mozog és edz, utóbbi időben már az egyéb tünetek, úgyis mint égés, böfögés is elmúltak, nem fogy, eddig nem tapasztalt vérzést, nehéz nyelést, semmi egyebet, utóbbi napokban még a reflux enyhébb tünetei közül sem, csak az időnkénti hányást. Emiatt az első pár hányás alatt vírusfertőzésre ganakodtunk vagy ételmérgezésre, mivel annyira nem volt semmi más tünete, és az első alaklommal egy darab sajt megevése után hányt, amire utána nagyon panaszkodott, hogy rosszul esett neki. Viszont mivel tudunk a refluxáról és azóta többször is hányt, eléggé megijedtem a neten található néhány tájékoztatótól. Valóban kialakulhatnak súlyos következmények ilyen rövid idő alatt? A kórházban idén az mondták, hogy a reflux a hosszas és több egymásutáni antibiotikum kúra miatt alakult ki. Elképzelhető, hogy ilyen gyors lefolyású és rögtön a szövődmények jelentkeznek? Vagy jelentkezhet hányás egy esetleges ételmérgezés szövődményeként is? Súlyosbodhat a reflux ételmérgezés vagy virusfertőzés miatt? Mit tanácsol, próbáljuk tartani a diétát és figyeljük vagy menjünk rögtön endoszkópos vizsgálatra?

  Válaszát előre is köszönöm és aggódva várom,

  Köszönettel,
  M. Orsolya

Írj most.

Küldés
Reflux 2024